Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM

de naomy in Torturi, 21 Aug 2011 | 3538 vizualizari

 

Acest tort este pura inventie ,vroiam sa fac ceva iesit din comun ceva diferit si in acelasi timp un gust unic,sunt extrem de multumita de rezultat:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 300  gr de biscuiti macinati
  • 50 mil lapte condensat
  • 2 albuse
  • 50 de unt
  • un vf cutit sare
  • 150 bomboane MM
  • 6 linguri de crema de branza.
  • STRATUL I: CREMA DE BANANE
  • 1 crema  de vanilie Dr.Oetker
  • 1 banana mare de canarias
  •  STRATUL II : CREMA DE BRANZA
  • 250 mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 5 picaturi de esenta de vanilie
  • STRATUL III
  • 10-12 piscoturi trase in ciocolata
  • CREMA DE CIOCOLATA PT DECOR
  • 250 de fulgi de ciocolata
  • 50 mil de frisca
  • 3 linguri de nutela
  • PT DECORAREA TORTULUI
  • am folosit pasta minune de trufe pe care am modelat-o dupa preferinta
  • http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-modelat-din-trufe-24529.html#comments

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM:

BLAT

Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de branza si dam la cuptorul incins 7 min. Lasam pana se formeaza o crusta aurie, se scoate de la cuptor si in blatul cald infingem bomboanele MM si se lasa la racit.

CREMA DE BANANE

Se prepara crema Dr .Oetker dupa instructiunile de pe plic. Intre timp punem banana in blender impreuna cu 1 ling de crema ca se se formeze o crema fina, pe care o amestecam cu restul de crema si se pune la rece.

CREMA DE BRANZA

Mixam galbenusurile cu zaharul  pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de vanilie si amestecam bine apoi introducem smantana si mascarponele si dam la rece.

CREMA DE CIOCOLATA

Topim fulgii de ciocolata in 50 ml de frisca, amestecam bine pana se topesc si arata ca si o crema. Punem jumatate de crema de-o parte pt piscoturi si in cealalta ce ramane adaugam nutela.

PICOTURILE TRASE IN CIOCOLATA

Luam piscoturile si le trecem in baia de ciocolata calda si apoi le lasam la congelator pana se intaresc.

Umplerea tortului

Cand s-a racit blatul cu bomboanele MM punem primul strat (adica crema de banane) apoi asezam frumos peste, piscoturile trase in ciocolata si punem al doilea strat(crema de branza) si dam la frigider cateva minute ,dupa care il ornam dupa preferinta cu crema de ciocolata amestecata cu nutella si formele obtinute din pasta de trufe....

Se lasa la frigider cateva ore bune. Va recomand sa-l faceti seara  ca si mine si sa il lasati pana a doua zi ,asa va rezista mult mai bine tentatiei si este mult mai gustos si mai usor de taiat:)

 

TIPS-URI

1

As recomanda  o gelatina la crema de branza , ajuta mult la decorul tortului ..dar cum nu am avut :)

RETETA IN IMAGINI

Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-0
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-1
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-2
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-3
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-4
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-5
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-6
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-7
Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM-8

COMENTARII (12)

mimmi

mimmi 1

22.08.2011, 11:27

Minunat !

dana1986

dana1986 1

22.08.2011, 14:10

waw

naomy

naomy 1

22.08.2011, 14:21

gracias dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!