Torta simfonica

de silvi0ara in Torturi, 5 Iul 2010 | 1883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:  
  • 75g unt  
  • 30g zahar pudra  
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • 75g faina  
  • 3 oua  
  • 75g ciocolata amaruie topita  
  • 50g zahar 1 praf de sare    
  • Crema de vanilie:    
  • 500ml lapte    
  • 3galbenusuri    
  • 5 linguri zahar    
  • 2 linguri amidon de porumb    
  • 2 plicuri zahar vanilat    
  • 30g unt    
  • 2 linguri zeama de lamaie  
  • Crema de visine    
  • 2 plicuri gelatina fina  
  • 400g piureu de visine  
  • 100g zahar  
  • 500ml frisca    
  • Glazura si ornare:    
  • 200ml sirop de visine  
  • 1 plic Tort-Gelee  
  • 200g frisca  
  • visine  
  • coaja de lamiae verde  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta simfonica:

Blatul:

Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se inglobeaza in compozitia de ciocolata,alternand cu restul de faina.Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 de minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se taie in doua,dar cu atentie ca este fraged, sa nu il rupeti.

Se prepara crema de vanilie:

Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul si zeama de lamaie,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.

Se prepara crema de visine:

Gelatina se inmoaie in apa rece conform indicatiilor de pe pachet.Visinile se paseaza bine cu blenderul pana obtinem un piure care apoi se strecoara sa eliminam cojile.Se amesteca piureul de visine cu zaharul,se adauga gelatina si la final se inglobeaza frisca batuta.

Asamblare tort:

Se curata forma si se tapeteaza cu folie de plastic alimentara.Se aseaza prima jumatate de blat in forma,apoi se pune crema de vanilie,apoi al doilea blat si se aseaza pe blat crema de visine.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Ornare:

Se pregateste gelatina cu sucul de visine conform instructiunilor de pe pachet, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca glazura.Se indeparteaza inelul si se spriteaza pe tort rozete din frisca iar marginile se acopera cu frisca.Se orneaza cu coaja de lamiae verde si visine.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Torta simfonica-0
Torta simfonica-1
Torta simfonica-2
Torta simfonica-3
Torta simfonica-4
Torta simfonica-5
Torta simfonica-6
Torta simfonica-7
Torta simfonica-8
Torta simfonica-9
Torta simfonica-10
Torta simfonica-11
Torta simfonica-12
Torta simfonica-13

COMENTARII (21)

silvi0ara

silvi0ara 1

07.07.2010, 14:43

Multumesc.

anisoara

anisoara 1

07.07.2010, 15:00

Silvioara, mi-a placut tortul. Vreau sa-ti spun un secret micut. Daca blatul de tort iti este foarte fraged- congeleaza-l , si peurma taie-l in cate straturi vrei cu un cutit bine ascutit.

silvi0ara

silvi0ara 1

07.07.2010, 16:16

Anisoara,multumesc.Orice sfat e bine primit intodeauna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!