Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid

de simona72 in Tortellini, 1 Mar 2018 | 7125 vizualizari

 

Reteta este una foarte simpla, dar absolut delicioasa. Ingredientele de calitate fac acest meniu sa deschida apetitul gurmanzilor, dar si al celor ce iubesc branzeturile. Caci despre ele este vorba astazi… Branza Praid am descoperit-o intamplator in magazine cautand de fapt parmezan. Avem si noi parmezanul nostru, branza asta grasa si alintata cu vin. Nu ramane decat sa o incercati, este absolut divina!!!
Reteta de azi va ia cel mult 15 minute sa o faceti cap-coada,pentru ca tortellini sunt de fapt niste paste cu umplutura in mijloc. Eu le-am avut gata preparate, primite de la oarece prieteni mutati pe meleaguri italienesti. Se gasesc cu usurinta si la noi, deci reteta va este la indemana… Cantitatile nu trebuie sa fie exacte, eu nici nu le-am masurat, nici nu le-am cantarit. Aasa ca am sa vi le dau cu aproximatie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni tortellini
  • Cam tot atatea ciuperci champinion
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt gras aromatizat(usturoi, chivas, patrunjel, busuioc, sare, piper)
  • Fulgi de chili, sare dupa gust
  • 50 gr branza Praid cu vin
  • 100 ml smantana pentru gatit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid:

Ciupercile se spala si se taie in sferturi.

Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri ulei de masline, se pune tigaia la incins si se adauga ciupercile. Se lasa tigaia la flacara mare si se scutura din cand in cand pt un amestec uniform. Se pudreaza cu sare si se lasa pana scade zeama aia maronie de pe ciuperci, dar nu de tot.

Intre timp se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se lasa 5 minute sa fiarba. Cand ciupercile sunt gata se adauga untul aromatizat, fulgi de chili, smantana si branza rasa marunt. Se lasa sa dea in clocot. La final se adauga tortellini si se amesteca. Se servesc imediat cu cu putina branza rasa deasupra, fulgi de chili si chivas taiat fin.

TIPS-URI

1

untul aromatizat se face din: unt gras 82% moale, la temperatura camerei, usturoi pisat, chivas taiat fin, frunze proaspete de patrunjel si busuioc taiate cat mai marunt, sare si piper dupa gust. Toate ingredientele se amesteca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ciuperci, sos alb si branza romaneasca Praid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu prosciutto si sos