TORTUL INDRAGOSTITILOR

de Roda in Torturi, 24 Mai 2009 | 16151 vizualizari

 

Este un tort sugestiv pe care il prepar de ziua indragostitilor, in luna februarie, care coincide cu ziua de nastere a nurorii mele.De obicei il imbrac in glazura de ciocolata, insa anul acesta am facut o exceptie si l-am acoperit cu masa de martipan roz.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 300g.zahar,
  • 2 linguri apa,
  • 600g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 350g.frisca dulce,
  • 3 kiwi,
  • 10 capsuni,
  • 3 jumatati de piersici din compot,
  • 500g.masa de martipan roz (din comert);
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTUL INDRAGOSTITILOR:

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.


2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.


3.Frisca se bate bine.


4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.


5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - TORTUL INDRAGOSTITILOR 3569
retete culinare - TORTUL INDRAGOSTITILOR 3570

COMENTARII (11)

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Micule, nu a curs nimic, din loc in loc am lasat sa se vada martipanul si din loc in loc am pus frisca.Mareste imaginea ca sa-ti dai seama.Rozul a fost mai intens , dar asa a iesit pe celular.Unele au colorit intens, altele sunt pale.Nu stim sa manipulam nici acum telefonul corect pentru a obtine poze reusite.Fiica mea si-a schimbat celularul si nu-i cunoaste toate chichitele.

Roda 1

25.05.2009, 23:38

Multumesc, Yammy pentru aprecieri.

housy 1

13.01.2011, 19:54

foarte bine arata....felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: