Tortulet cu crema de banane si visine

de Constelatialeu in Torturi, 18 Iun 2014 | 4294 vizualizari

 

Am pornit de la niste banane care erau prea coapte si erau cam stinghere pentru ca nu le manca nimeni......restul e in curs sa devina istorie....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 90 g nuca maruntita
  • Crema
  • 3 banane foarte coapte -cca 500 g
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 60 g zahar farin
  • 120 g ciocolata 52% cacao
  • 10 g gelatina
  • 140 g visine fara samburi
  • Sirop
  • 2 linguri sirop de fragi diluat in apa
  • Pentru ornat
  • frisca
  • cacao
  • sirop de fragi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu crema de banane si visine:

Blat:

Albusurile ( 3 in total) se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se adauga galbenusurile -2 buc-apoi faina si nuca maruntita ( am pus-o intr-o punga si cu sucitorul am maruntit-o).Tapetam forma de tort cu hartie de copt ( forma cu dimensiunea de 18 cm) si adaugam compozitia.Dam forma la cuptorul preincalzit,la foc moderat.Cand trece testul scobitorii este gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si ciocolata maruntita si punem cratita pe foc,amestecand pana se topeste ciocolata,fara sa inceapa sa fiarba.Tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca,apoi mixam cca 20 min.Separat mixam bananele si adaugam gelatina dupa ce a fost hidratata cu apa rece si topita la baie de abur.Amestecul de banane si gelatina il adaugam peste crema de ciocolata si omogenizam bine.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.Tapetam forma de tort cu folie alimentara,asezam primul blat si il siropam cu siropul de fragi.Visinele le taiem bucatele mai mici si presaram jumatete din visine peste blat,apoi turnam crema,peste crema restul de visine si deasupra blatul siropat.Lasam la frigider 3-4 ore,cat de mult posibil,asta daca nu suntem prea pofticiosi......Dupa ce s-a intarit scoatem din forma,asezam pe farfurie si ornam cu frisca,cacao si sirop de fragi.Cam asta-i povestea,cine vrea incearca,cine nu trece mai departe,pe mine atata m-a taiat capul sa fac cu niste banane prea coapte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema de banane si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba si caramel