Tosca

de Lavinia in Prajituri, 30 Dec 2012 | 26527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 180 g zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt 82% grasime
  • 1 pachet de biscuiti Leibniz butter sau alti biscuiti de calitate

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tosca:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa.Adaugam pe rand apa rece,uleiul,nuca de cocos,macul si faina cernuta cu praf de copt.

Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt , turnam compozitia si bagam blatul la cuptor pentru 25-30 min(testul scobitorii)

Pentru crema punem laptele la fiert,intre timp frecam galbenusurile cu zahar,adaugam praful de budinca si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam treptat din budinca racita.

Ungem blatul cu crema ,punem un strat de biscuiti insiropati intr-un sirop de zahar,apa si vanilie si glazuram prajitura cu ciocolata.

Dam la rece pentru minim 4 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

28.08.2013, 23:19

Superba prajitura Lavi!

babi5 1

29.08.2013, 07:46

Lavinia 1

29.08.2013, 07:56

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca