Tìramisú - reteta originala

de Brindusa in Prajituri, 26 Ian 2010 | 10233 vizualizari

 

Numele este format din doua parti :" tìrami" (trage,-ma) si "sú" (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.


 

INGREDIENTE

  • 6 oua, separate
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea tare, rece
  • cacao neagra pentru ornat
  • 1 pachet (dublu) de piscoturi savoiardi
 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tìramisú - reteta originala:

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.

Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.

Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema. Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.

Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.

Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.

Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata. Lasa la frigider peste noapte

 

 

TIPS-URI

1

cafeaua poate fi putin indulcita, dar asa prajitura devine foarte dulce

2

in reteta originala nu se pune frisca

3

poze cu sectiunea voi pune mai tarziu, cand o voi taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tìramisú - reteta originala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

27.01.2010, 15:28

si eu tot reteta asta am postat-o... cel mai bun tiramisu

Brindusa 1

27.01.2010, 20:51

ionix, ai dreptate. Reteta asta e... orgasmica

Oana 1

11.02.2010, 16:12

E preferatul meu , exact la fel fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone