Trandafiri din foietaj si mere

de iuliana_florentina in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 1690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat foietaj (275 g)
  • 2 mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de zahar tos
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj si mere:

Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.

Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se inmoaie si sa fie maleabile. Scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sase raceasca.

Sau, o varianta rapida ar fi sa le puneti intr-un bol ceramic cu apa, zaharul si zeama de lamaie si sa le bagati la microunde 3 minute la putere maxima.

Aluatul foietaj l-am intins cu un sucitor astfel incat sa obtin un dreptunghi de 25x 42 cm. L-am taiat in fasiute de 3,5 cm latime si am obtinut 12 bucati.

Pe fiecare fasiuta de foietaj am pus feliute de mere suprapuse si am rulat delicat. Daca doriti puteti presara scortisoara sau nuca macinata foarte fin.

Am obtinut 12 trandafirasi.

I-am asezat intr-o tava pentru muffins in care am pus hartiute de copt dar se pot aseza si intr-o tava normala.

I-am copt 20 de minute la 180 °C iar dupa ce s-au mai racit un pic i-am decorat cu zahar pudra. Pofta buna !

 

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

30.09.2015, 18:52

iuliana_florentina 1

01.10.2015, 14:36

Va multumesc !

mirela0911 1

19.01.2016, 10:04

Ce frumosi sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!