Trigoane cu mere si crema de vanilie.

de lilik in Prajituri, 4 Oct 2012 | 11544 vizualizari

 

am pregatit aceste bunatati de aseara pentru micul dejun...am numai cuvinte de lauda pentru ele,dar ca sa va convinceti trebuie sa le incercati ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie dreptunghiulara de aluat de foietaj
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 30 gr faina
  • 2-3 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru mere:
  • 2 mere
  • 1-2 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri de apa
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere si crema de vanilie.:

Prima data pregatim crema:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si zaharul vanilat,dupa care subtiem cu lapte.

Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa,apoi punem in alt vas sa se raceasca.

Curatam merele si le taiem cubulete,apoi le punem cu zaharul si cele 2 linguri de apa pe foc,iar cand scade toata apa punem scortisoara dupa plac si dam deoparte.

Adaugam merele peste crema de vanilie si amestecam,apoi lasam sa se raceasca.

Scoatem foaia de aluat din frigider si o taiem in 6-8 patrate.

Pe jumatate din patrat,pe diagonala punem 1-2 linguri de crema cu mere,apoi inchidem in forma de triunghi si sigilam la capete cu o furculita.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Amestecam mierea cu laptele pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu o pensula ungem fiecare trigon in parte.

Punem trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200° timp de 15-17 minute.

Le coacem in 2 ture pt ca aluatul are nevoie de spatiu sa se umfle.

Servim trigoanele delicioase presarate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere si crema de vanilie." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert strudel cu mere