Trufe

de Ancutsa in Dulciuri, 23 Aug 2016 | 4934 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la mama acum 2 ani, cand am postat-o si pe blog, este una dintre preferatele mele. Trufele sunt pentru mine festive, imi place sa le pregatesc de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Un pahar cu apa;
  • un pahar cu zahar;
  • 50 g cacao;
  • o jumatate kg biscuiti;
  • 50 g unt;
  • 200 g nuci macinate;
  • 1 lingura rom;
  • visine, nutella
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe:

 

Se fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul.

Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul.

Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii.

Se amesteca toate ingredientele, apoi, din amestecul rezultat, se fac mici sfere.

Le lasam simple sau le putem umple cu visine ori cu Nuttela si crant!

In cele din urma, se rostogolesc trufele prin cacao pudra, apoi se asaza pe hartie din comert.

Vom obtine cam 30 de trufe.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/trufe.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

03.09.2016, 23:00

Draga Rux, ma bucur mult ca ti-au placut!

iry-gabriela 1

08.11.2016, 11:39

Direct la favorite

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:56

Irina, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cupe Paradis