Turnulete cu dovleac

de Anamaria7 in Prajituri, 10 Feb 2011 | 1302 vizualizari

 

Din prea mult dovleac cules asta-toamna :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 7 lg pesmet
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 5 lg zahar
  • Pentru sirop:
  • 1c apa
  • 150gr zahar
  • 2lg rom
  • Pentru crema de dovleac:
  • 2c dovleac copt, piure
  • 2-3lg miere
  • 2lg iaurt simplu
  • 4lg crema de branza
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt cuisoare macinate
  • + frisca pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turnulete cu dovleac:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei.

Aluatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine dupa fiecare. La final se adauga faina, in ploaie, amestecata in prealabil cu pesmetul si praful de copt.

Aluatul se imparte in forme si se tine la cuptor pana cand devine auriu si trece testul scobitorii.

Din apa si zahar se face un sirop mai gros, iar dupa ce se ia de pe foc se adauga romul. Blatul se insiropeaza bine.

Crema:

Amestecam bine toate ingredientele si eventual mai adaugam miere/zahar, dupa preferinte.

Asamblare:

Peste blat se pune o lingura buna de crema, apoi se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

La un moment dat am ramas fara crema de dovleac, asa ca am inlocuit cu gem de caise si a fost la fel de placut :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turnulete cu dovleac 83826
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83827
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83828
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83829
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83830
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83831
retete culinare - Turnulete cu dovleac 83832

COMENTARII (14)

MotanLaOale 1

11.02.2011, 09:00

bun cu dovleac

Anamaria7 1

12.02.2011, 00:37

Onesta, este dovleac galben (am cautat pe net, da, e cel turcesc) Medioto, mai am inca muulti am facut si placinta si crema si copt si murat, iti trimiiit. posta simpla sau electronica? multumesc

adry88 1

04.07.2011, 16:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18