Turta dulce

de MonaMimi in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 1883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 400 g zahar
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • 2 linguri untura
  • faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)

pentru glazura alba:

  • 3 albusuri
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Caramelizam 200 g zahar, stingem cu apa si lasam sa fiarba putin apoi punem siropul la racit.

Cele 3 galbenusuri,bicarbonatul de amoniu stins in lapte,zaharul scortisoara si untura se amesteca, se adauga si siropul rece ,omogenizam bine.

Adaugam treptat faina pana obtinem un aluat potrivit de moale ca sa poata fi framantat.

Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si lasam la frigider peste noapte.A doua zi, pentru ca este un aluat greu de lucrat, rupem bucati din el pe care le intindem si decupam in  formele dorite.Punem formele in tava unsa cu ulei in cuptor la foc mic 5-8 minute.

Cand sunt gata trebuie sa fie putin aurii.Pt.glazura batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul, amestecam cu cel vanilat si batem pana obtinem o glazura tare.

Decoram turtele cu glazura alba si ornam dupa placul fiecaruia.

Cand se racesc turtele se intaresc putin dar se vor inmuia in cateva ore.

Le pastram intr-un vas acoperit dupa ce s-au uscat.

 

RETETA IN IMAGINI

Turta dulce-0
Turta dulce-1
Turta dulce-2
Turta dulce-3
Turta dulce-4

COMENTARII (13)

ANNA_46

ANNA_46 1

17.12.2012, 20:32

Foarte dragute turte

Rocsi

Rocsi 1

17.12.2012, 23:11

Ce buna

MonaMimi

MonaMimi 1

18.12.2012, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!