Turta dulce

de lili in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 3797 vizualizari

 

Reteta o am de la Codruta - Apa.Faina.Sare

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita cu varf de scortisoara
  • un varf de lingurita piper
  • 960 g faina, impartita in 300g + 660g
  • 500g zahar -250g apa
  • 50g unt
  • un ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un vf de sare
Pentru glazura:
  • Un albus de ou
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul.

Adaugati  condimentele, restul de zahar si amestecati pana se topeste zaharul, tot la foc mediu, dupa care opriti focul.

Puneti 300 g faina in siropul fierbinte, toata odata, si amestecati  bine de tot, pana ce compoztia devine omogena, fara cocoloase. Lasati sa se raceasca. Preincalziti cuptoul la foc mediu.

Intr-un bol, amestecati restul de faina cu sarea si bicarbonatul (eu am stins bicarbonatul cu otet) si turnati deasupra compozitia din craticioara. Adaugati oul, untul. Framantati cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.

Asezati o hartie de copt pe fundul unei tavi si rupeti din aluat bucati pe care le modelati cu ajutorul palmelor in forma de bila. Puneti-le in tava si lasati loc intre ele. Aluatul se poate acoperi pentru a evita uscarea acestuia.

Coaceti turta dulce timp de 15-20 min. In timp ce turta dulce se coace, pregatiti glazura: intr-un vas ,  bateti bine albusul, pana devine spuma, adaugati treptat zaharul pudra, continuati sa bateti pana ce spuma e lucioasa, adaugati apa fierbinte si amestecati bine. Luati cate o bucata de turta dulce si o scufundati cu partea bombata in glazura. Le  asezati pe o hartie de copt pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu scortisoara