Turta dulce glazurata

de Bucataras Medi in Prajituri, 23 Dec 2014 | 1906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 75 g Rama mit Butter
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase coaja de portocala
  • zeama de la o portocala
  • 2 lingurite rase mix condimente pentru turta dulce(scortisoara, cardamom,cuisoare,ghimbir,anason,ienibahar,nucsoara,)
  • Pentru uns forma
  • ulei
  • faina
  • Pentru glazura
  • 160 g ciocolata alba
  • 160 g ciocolata amaruie
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce glazurata:

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente.

Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.

Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine.

Ungem o forma de guguluf(se poate folosi orice forma doriti)cu diametrul de 24cm cu ulei si o tapetam cu faina.

Adaugam compozitia de mai sus in forna.

Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min.Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii.

Scoatem turta dulce din cuptor ,o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.

Pentru decor ......topim mai intai ciocolata alba la  bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru a se intari.Peste glazura de ciocolata alba turnam o glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la baie-marie) si apoi pudram cu zahar pudra.

Glazurile trebuie sa fie usor caldute.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce glazurata 359336
retete culinare - Turta dulce glazurata 359338

COMENTARII (17)

mirela0911 1

26.12.2014, 10:01

Super arata!

Rocsi 1

26.12.2014, 21:07

Ce bunatateeee

Panacris 1

27.12.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!