Turte

de Sim0na in Piine, 1 Apr 2015 | 6462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 cana lapte batut
  • ½ lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte:

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit, cantitatea de lapte batut poate varia, de aceea este bine sa fie pus treptat. Aluatul format l-am lasat la dospit cca jumatate de ora, apoi am impartit cantitatea in 2 bile, pe care le-am aplatizat si le-am copt intr-o cratita teflonata neunsa, pusa pe aragaz, la foc potrivit. Am copt turtele pe ambele parti, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca putin. Au mers de minune alaturi de o cana de lapte batut, dar la fel de gustoase sunt si langa o fripturica sau o ciorbita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Carmen_g 1

01.04.2015, 21:54

Bunica mea facea turte din acestea. parca simt mirosul si gustul copilariei!

Geanina87 1

01.04.2015, 22:41

Si eu am facut azi cu drojdie

laura_n 1

02.04.2015, 14:47

mananci de mori din astea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turte