Turte cu dovleac

de Lau in Piine, 10 Mai 2019 | 3705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac copt
  • 1 kg faina
  • 150 -200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu dovleac:

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea.

Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta.

Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand treptat apa pana ce aluatul capata consistenta.

Framantam cu ulei pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora pana ce isi dubleaza volumul.

Rupem bucati de aluat si le intindem pe masa infainata sub forma de cerc de dimensiunile tigaii care vom coace.

Incalzim bine tigaia si adaugam cate o turta, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic cca 8-10 min, verificam daca este rumenita si o intoarcem pe partea cealalta si acoperim cu capac.

Cand sunt gata, le scoatem pe un prosop si le acoperim.

Procedam la fel pana ce terminam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite