Turtite din secara

de laura_n in Piine, 27 Apr 2013 | 2227 vizualizari

 

Mai nou, suntem nevoiti sa ne schimbam un pic optiunile culinare, astfel incat sa avem o dieta mai stricta. Am renuntat la zahar, faina alba, si altele.
Din acest motiv, am optat astazi pentru niste turtite din faina de secara care au iesit tare gustoase. Mie imi plac mai mult preparatele din faina neagra sau de secara decat cele din faina alba. Insa acum a venit randul lor de nevoie ;)

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina secara
  • 1 lgta sare
  • 1 canita lapte batut (de casa)
  • 4 lg ulei masline
  • jumatate plic drojdie uscata
  • o cana apa calduta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite din secara:

Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita  sare si am amestecat. 

Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta. 

Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam lipicios, dar am mai adaugat cate un pic de faina, pana am obtinut un aluat mai inchegat. Am lasat la dospit cam o ora (intr-un loc cu calduta)

Dupa ce a crescut aluatul, am format turtite nu foarte mari, pe care le-am pus la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am presarat cateva seminte de dovleac si de in. Am copt la foc mediu cam 30 min.

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 5 lei.

2

semintele merg amestecate in aluat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turtite din secara 223025
retete culinare - Turtite din secara 223026

COMENTARII (21)

feliciacristea46 1

28.04.2013, 15:53

ce bune trebuie sa fie! arata minunat!

laura_n 1

28.04.2013, 17:12

multumesc frumos tuturor

Alina26 1

28.04.2013, 17:38

ce bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55