Turtite dulci cu malai

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 5283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g malai
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite dulci cu malai:

Faina de grau se amesteca cu  faina de malai si praful de copt

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute.

Intr-o tigaie se pun ~300 ml ulei(trebuie sa fie baie de ulei)si se incinge bine,apoi cu ajutorul unei linguri se pune din compozitie in tigaie. Este gata pe o parte cand apar la suprafata gaurele,si se intoarce pe cealalta parte pentru ~30 secunde. Se scot turtitele pe servetele absorbante.Se pudreaza cu zahar.

Se pot servi alaturi de gem/dulceata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Observatii: Pentru a trece peste lasatul la frigider puteti proceda astfel: Dati laptele in clocot si se pune peste amestecul de faina,apoi se adauga ouale batute si zaharul :)  

RETETA IN IMAGINI

Turtite dulci cu malai-0
Turtite dulci cu malai-1
Turtite dulci cu malai-2
Turtite dulci cu malai-3
Turtite dulci cu malai-4
Turtite dulci cu malai-5
Turtite dulci cu malai-6

COMENTARII (25)

Lau 1

01.07.2011, 16:54

ce bine arata

adry88 1

02.07.2011, 16:21

marieta 1

04.08.2011, 15:52

azi am sa fac si eu!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20