Tzatziki

de Doralinda in Clasice, 30 Noi 2012 | 10132 vizualizari

 

Deja e cunoscuta aceasta reteta, am vazut ca e publicata in diferite metode, adaptata la gustul fiecaruia. Azi va voi prezenta reteta originala, asa cum se face in grecia si cum o prepar si eu acasa. Repede si usor! S nu in ultimul rand....gustos!
Se serveste in general la sarmalute in foi de vita, dar si la cartofi prajiti, sau dovlecei prajiti, la carne gen souvlaki( kebab).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr iaurt tare ( eu folosesc iaurt grecesc care e foarte dens, il poti taia cu cutitul, nu e asa lichid ca al nostru)
  • o lingura otet
  • o lingurita menta uscata
  • 1 castravete
  • 2-3 bucati de usturoi
  • putin ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Daca castravetele e bio sau din gradina voastra, il spalati si il dati prin razatoare cu tot cu coaja, are un gust mai bun. Puneti o lingurita sare si frecati putin castravetele pana iese zeama din el, dar il mai lasati in strecuratoare destul timp ( eu imi fac alte treburi prin casa si apoi ma intorc in bucatarie).

Intr-un bol varsati iaurtul, pisati si usturoiul sau il dati prin razatoare, adaugati castravetele foarte bine stors de zeama, amestecati putin pana se omogenizeaza, apoi adaugati si restul de ingrediente ( ptr sare, intai incercati, e posibil sa fie destul de la castravetele stors, daca nu, atunci adaugati dupa gust), puteti pune si putin piper daca va place mai condimentat.

Cand e gata, puneti putin ulei de masline pe deasupra, dar nu amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Mihaela11_jo 1

01.12.2012, 22:09

Draga mea, in Iordania,celelalte tari arabe si Turcia se pregateste un iaurt chiar mai concentrat decat cel grecesc si se numeste "labaneh"; este grozav la prepararea de "dip" si alte aperitive si salate.
O seara buna!

Doralinda 1

02.12.2012, 01:58

Mihaela11 nu stiam, bravo. Dar eu cred ca in turcia am gustat din iaurtul lichid, cel care probabil se aseamana cu sana noastra?! Nu am gustat niciodata acest labaneh, o sa il comand cand vom merge data viitoare la un restaurant arabesc. In grecia, asa cum e si familia sotului, sunt multi greci din egipt, sau din djerba....deci ei gatesc in general retete orientale asa cum e tahina, si in atena e un club unde se intalnesc grecii care au venit din egipt dupa 1968 cand a fost revolutie acolo si mananca doar bucatarie arabeasca, e minunata mancarea lor! Dar ca sa iti imaginezi, am mancat intr-o zi atatea falafel incat am vomitat apoi si acum nici sa le vad nu mai pot! Deci totul trebuie cu moderatie! Dar cum poti sa te abtii cand e atat de bun totul?!
Te pup si o dumina placuta!

Doralinda 1

02.12.2012, 01:59

Ubulika, dia, deyutzi, va multumesc mult!
Dia, frumoasa poza la avatar!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki