Ultimele oua

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2010 | 1526 vizualizari

 

le-am numit asa ca mi se parea prea banal sa zic oua umplute si fiindca le-am facut din ultimele oua rosite de soacra mea vineri ca la ei asa e obiceiul sa imparta si la o saptamana dupa Paste si am mai avut cateva oua fierte si am zis sa le fac umplute ca nu mai facusem de mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua fierte
  • 1 galbenus crud
  • ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • 1 graunte de usturoi
  • 5 ciuperci champignion
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 lingurita de mustar
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ultimele oua:

Am tocat marunt ciupercile curatate si le-am calit putin.Le-am lasat sa se raceasca si intre timp am amestecat 2 galbenusuri fierte cu cel crud si am facut o maioneza cu ulei, zeama de lamaie si mustar.Apoi am adaugat pe rand si celelalte galbenusuri fierte si usturoiul dat pe razatoare.

Ultima data am adaugat ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat marunt si ciupercile calite si racite.am amestecat,am dat un praf de sare si piper, am lasat la rece putin si apoi am umplut jumatatite de ou fiert(albusurile).

 

TIPS-URI

1

puteti orna cu patrunjel verde, masline negre sau ardei rosu deasupra

RETETA IN IMAGINI

Ultimele oua-0
Ultimele oua-1
Ultimele oua-2
Ultimele oua-3
Ultimele oua-4
Ultimele oua-5
Ultimele oua-6

COMENTARII (9)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.04.2010, 16:42

multumesc fetelor!
cccris si eu fac foaarte rar dar sunt principalul beneficiar!

nadina73

nadina73 1

20.04.2010, 17:43

super ideia cu ciuperci nu am facut numai cu pateu si cu ton,buna ideie ,mi ales ca eu sant inebunita dupa ciuperci,5 furuculite roberta

epurasha2bb

epurasha2bb 1

20.04.2010, 17:59

mersi nadina, o sa incerc si eu cu ton! cu pateu am mai facut si stiu ca e tare bun dar cu ton nu am incercat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24