Varză a la Cluj

de madi_marin in Porc, 24 Noi 2011 | 3561 vizualizari

 

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • slaninuţă afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • ulei
  • pastă de tomate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză a la Cluj:

Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.

Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.

Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.

După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.

Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varză a la Cluj 134853
retete culinare - Varză a la Cluj 134854

COMENTARII (47)

kukibella 1

16.12.2013, 12:32

BuniMaria 1

03.02.2014, 16:28

o bunatate

babi5 1

06.11.2014, 10:35

R

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L