Varza alba acrita cu zarzare

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 17 Mai 2015 | 571 vizualizari

 

Primavara abia astept sa faca zarzarele sambure ca sa pregatesc varza acrita cu acestea. Trucul asta l-am invatat de la o vecina de la tara, care a trait mai mult in Bucuresti si care mi-a servit o astfel de varza cu mamaliguta cand eram copil. Ea, insa, la zarzare le zicea corcoduse. Probabil ca depinde de zona.
Asa ca, astazi am gatit la plita. Am facut focul si am pregatit un tuciulet cu varza si unul cu mamaliga. Au iesit foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • o varza alba (1,5 kg);
  • o lingura sare grunjoasa;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • 1 l apa;
  • 12 zarzare;
  • 7 linguri bulion;
  • o legatura de marar.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza alba acrita cu zarzare:

Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.

Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga zarzarele. 

Cand s-a fiert varza, se adauga bulionul. Se ia tuciuletul de pe foc, apoi se adauga mararul taiat marunt. Se potriveste de sare, daca mai este necesar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliga.

RETETA IN IMAGINI

Varza alba acrita cu zarzare-0
Varza alba acrita cu zarzare-1
Varza alba acrita cu zarzare-2
Varza alba acrita cu zarzare-3
Varza alba acrita cu zarzare-4
Varza alba acrita cu zarzare-5
Varza alba acrita cu zarzare-6
Varza alba acrita cu zarzare-7
Varza alba acrita cu zarzare-8

COMENTARII (7)

 merisor

merisor 1

17.05.2015, 19:08

Catalina L

Catalina L 1

17.05.2015, 20:57

cristinutanicolita

cristinutanicolita 1

19.05.2015, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!