Varza calita cu scarita afumata

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 11 Iun 2013 | 3479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • scarita de porc afumata
  • 1 kg de varza
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • marar
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper/ghimbir/curcuma
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu scarita afumata:

Scarita de porcse taie bucatele, se stropeste cu ulei de masline,vinul alb,piper si curcuma.Se lasa la marinat peste noapte,acoperita cu o folie de aluminiu si bagata in frigider.

Intr-un ceaun se pune putin ulei si se pune scarita cateva minute la prajit.Se scoate pe o farfurie,iar in uleiul ramas se caleste ceapa alba taiata marunt si morcovul dat pe razatoare.

Intr-o craticioara,punem varza data pe razatoarea mare( si scursa de zeama),bucatiile de scarita,morcovul si ceapa calita.

Adaugam apa cat sa acopere si lasam la foc mic la fiert.Cand e aproape facuta,se adauga ceapa verde taiata marunt si rosiile decojite pasate la blender.Se adauga condimentele si se lasa sa mai scada zeama daca este prea multa.

Se orneaza cu marar tocat marunt

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita cu scarita afumata-0
Varza calita cu scarita afumata-1
Varza calita cu scarita afumata-2
Varza calita cu scarita afumata-3
Varza calita cu scarita afumata-4
Varza calita cu scarita afumata-5

COMENTARII (53)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

14.06.2013, 23:35

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 11:57

buna varza

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.12.2013, 14:58

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!