Varza cu cabanos

de _Alina_ in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2012 | 3324 vizualizari

 

Cuiva din familie :D, satul oarecum de experimente :)) i s-a facut pofta de "ceva ca la mama acasa". Daca si voua va e dor, va poftesc la o portie de varzuta cu carnaciori!

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cabanos
  • 1.5 kg varza
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lg ulei
  • 1 lg pasta de tomate
  • sare, piper, dafin
  • 500 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos:

1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.

2. Punem carnaciorii taiati in bucati de  6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.

3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.

4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu. 

5. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10  min.

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca e prea multa sau prea putina apa, mai scoateti sau mai adaugati dupa caz.

2

La sfarsit puteti pune patrunjel tocat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza cu cabanos 184524
retete culinare - Varza cu cabanos 184525
retete culinare - Varza cu cabanos 184526

COMENTARII (20)

diaconta 1

26.10.2012, 22:18

si mie mi-ai facut pofta

_Alina_ 1

27.10.2012, 10:00

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D