Varza murata in 3 ore

de anisoara in Salate, 24 Mai 2010 | 13950 vizualizari

 

Rezervele de iarna s-au terminat la toti, dar muraturile ne plac la toti, am hotarat sa va descriu 2 retete care se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. In schimb veti ramane incantate de gustul acestor muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de varza proaspata taiata
  • 3 morcovi dati prin razatoarea cu ochiuri mari
  • o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin
  • pentru marinada:
  • 0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta si racita
  • 0.5 pahar ulei fara miros
  • 0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau roz
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare si piper negru macinat, dupa gust
  • marar uscat, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata in 3 ore:

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.

Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .

La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.

Prepararea marinadei:

Apa, otetul, zaharul, sarea  si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.

 

COMENTARII (10)

Sylvia 1

02.06.2010, 16:18

Ce bine arata, eu vreau sa o testez cat de curand gasesc varza buna

Bya Ralu 1

21.07.2013, 21:11

babi5 1

21.07.2013, 22:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55