Varza rosie in otet

de Bucataras in Muraturi, 9 Noi 2019 | 10376 vizualizari

 

Reteta pe care v-o prezint astazi, varza rosie in otet, este printre muraturile noastre favorite de cativa ani incoace. Cu un strop de zahar si cateva cuisoare, iata o garnitura mai deosebita, plina de culoare pentru o friptura. 

 

INGREDIENTE

  • 2, 5 kg varza rosie
  • 1 parte otet, 4 parti apa
  • frunze de dafin
  • cuisoare
  • piper
  • 4-5 linguri de zahar/l de lichid
  • 1 lingura sare pt muraturi/ l de lichid
  • 1 mar golden
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza rosie in otet:

Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul. 

Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine. 

Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente. 

Pune solutia fierbinte peste varza in borcane si inchide imediat borcanele. Ai grija sa pui lama metalica a unui cutit sub borcane cand torni solutia, pentru a nu le sparge. 

Acopera borcanele cu varza rosie cu un prosop sau o patura si lasa-le sa se raceasca treptat, pana a doua zi, apoi le poti muta in camara.  

 

 

TIPS-URI

1

Pune o felie de mar deasupra verzei, in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)