Vegeta naturala

de Sylvia in Muraturi, 11 Feb 2010 | 6390 vizualizari

 

Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita. Gatesc mereu cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate si inlocuiesc cat pot adausurile de legume artificiale gen Knorr sau Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. Trebuie sa ii multumesc Oanei ca ea mi-a arata ceva link-uri cu preparate de genul asta, din pacate nu am reusit sa fac inca si in forma deshidratata, cred ca trebuie ceva aparat special pentru deshidratat alimentele ca la cuptor s-au intarit prea tare.

 

INGREDIENTE

  • un ardei rosu mare,
  • un morcov,
  • 3 cepe mici,
  • o bucata de radacina de pastranac
  • o bucata de radacina de patrunjel
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta naturala:

Am mixat bine cu minirobotul meu toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri ) si 2 linguri de ierburi aromate uscate.


Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca se conserva bine. Au un gust deosebit si dau la sosuri aroma de care aveam eu nevoie , care nu se simte intotdeauna doar de la legumele proaspete fierte. Sarea si faptul ca aromele se amesteca intre ele au un efect nemaipomenit, recomnad cu caldura reteta. Am incercat sa fac si o varianta cu legume uscate si facute pudra dar nu am reusit sa le maruntesc cum trebuie dupa ce le-am uscat in cuptor ca s-au intarit prea tare. Daca gasesc si alte variante o sa postez reteta deocamdata aveti vegeta mea naturala.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vegeta naturala 16968
retete culinare - Vegeta naturala 16969
retete culinare - Vegeta naturala 16970
retete culinare - Vegeta naturala 16971

COMENTARII (13)

Adinuta 1

12.03.2010, 15:49

Sylvia, foarte buna reteta! felicitari pentru aparatul de deshidratat, am si eu in plan, chiar am cautat si in polonia sunt de tot felul, aici sunt foarte apreciate ciupercile uscate, care se fac in aparatul de deshidratat. Cred ca la cuptor nu merg uscate legumele, pentru ca oricat ar fi de mic focul, se coc. O idee ar fi pe calorifer. Dar daca ai gasit un aparat de des accesibil ca pret, o sa il folosesti si la alte retete, mai ales in zilele de post! Vei vedea ca e foarte util

nadina73 1

17.03.2010, 21:43

am incercat reteta e grozava

cory 1

09.09.2010, 15:15

eu de ce nu gasesc aici in italia patrunjel radacina???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!