Vinete calite cu rosii

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2010 | 2860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (650 g)
  • 1 conserva de rosii cojite de 400 g
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare, piper macinat
  • un praf de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete calite cu rosii:

Se spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se  toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca.

Se impart vinetele in trei parti si se prajesc pe rand in 2 linguri de ulei, apoi se scot pe un servet de hartie. Se toaca rosiile si se pun intr-o cratita cu tot cu zeama impreuna cu vinetele, usturoiul si patrunjelul.

Se fierb la foc mic aprox. 10 minute, amestecand din cand in cand, iar daca sosul devine gros se mai adauga apa. Se condimenteza cu sare, piper, zahar si suc de lamaie. Se serveste cu o bagheta, eventual cu oua ochiuri sau cu mancaruri de carne.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sos un ardei iute, daca va plac mancarurile iuti.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete calite cu rosii 49458
retete culinare - Vinete calite cu rosii 49459
retete culinare - Vinete calite cu rosii 49460
retete culinare - Vinete calite cu rosii 49461

COMENTARII (9)

yafa 1

08.09.2010, 09:11

Ce fain arata! o bunatate, a mai ramas un pic si pentru mine?

adasev12 1

10.09.2010, 13:14

am trecut la favorite si fac si eu imediat langa o fripturica de porc, merge grozav!
imi plac vinetele

Corinuta 1

10.09.2010, 13:18

Multumesc, dragelorvinetele gatite nu-s foarte aspectuase cat sunt de gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D