Mic dejun in cuib.

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 17822 vizualizari

 

Vrei ceva bun si cald la prima ora a diminetii...dar vrei sa-ti servesti si cafeaua aburinda-n tihna.
Nimic mai simplu.
Pui ibricul pe foc si preincalzesti cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • Pregatesti asa:
  • 8 felii sunca, costitza, slaninutza, prosciutto (sau 8 mai micute sau 4 mari care sa cuprinda forma cu totul)
  • Putin unt pentru uns formele
  • 3-4 oua
  • sare, piper
  • putina carnita (mezel, pui afumat,)
  • 50 gr cascaval tocat cubulete
  • o lingura faina
  • + 4 mini  forme de ceramica
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun in cuib.:

Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;)

Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P )

Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi.

Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc!

Torni amestecul in formele de ceramica .Pui deasupra (optional) fie o rosie cherry, fie masline sau felii de ardei copt.

Le dai la cuptor si iti savurezi linistita cafeaua.

O sa dureze 15, maxim 20 minute. Ai incalzit laptele? Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mic dejun in cuib. 139525
retete culinare - Mic dejun in cuib. 139526
retete culinare - Mic dejun in cuib. 139527

COMENTARII (74)

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:15

FlaviaD 1

22.07.2013, 12:50

Bun de toot! Si rapid

mihaelar63 1

19.06.2015, 14:29

Fain cuibuletul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55