Vinete cu carne la cuptor

de Giana in Vita, 12 Noi 2013 | 5302 vizualizari

 

O mancare simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 vinete
  • 500 g muschi de vita (taiat cubulete)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g rosii (eu am folosit conserva de rosii facuta acasa)
  • 150 g suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei sau bulion
  • sare, piper, boia dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu carne la cuptor:

Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute.

Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai putem adauga putina apa. Carnea trebuie sa fiarba pana se inmoaie, insa nu trebuie sa aibe multa apa. Doar cat sa nu se lipeasca sau sa nu se arda si sa nu se usuce. Eu pregatesc carnea la oala sub presiune pentru ca fierbe mai repede si ramane suculenta.

Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Prajim cartofii in ulei, insa nu trebuie sa fie foarte bine facuti deoarece se vor coace si in cuptor. Scoatem cartofii, ii scurgem bine de ulei si ii asezam pe tava care o vom folosi pentru mancare.

Spalam vinetele, le scurgem, le stoarcem de apa si le prajim in ulei. Vinetele nu trebuie sa le rumenim, cand s-au inmuiat si sunt inca albe le scoatem din tigaie si le lasam la scurs pe un servetel. Dupa ce uleiul in exces a fost absorbit de servetel, asezam vinetele peste cartofi in tava.

Carnea o punem in tava peste legume, dupa care pregatim sosul.

Ceapa o taiem cubulete mici si o calim cu 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam pasta de ardei sau bulion, usturoiul pisat si amestecam de cateva ori pana isi lasa usturoiul aroma. Adaugam la sos sucul de rosii (1 pahar) si rosiile taiate cubulete (1 pahar). Eu folosesc suc de rosii si conserva de rosii facute acasa pentru ca mancarea capata o culoare mai frumoasa si sosului are o aroma mai placuta. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, busuioc, adaugam si frunzele de dafin si lasam sosul sa fiarba cateva minute. Turnam sosul in tava cu legume si carne si dam tava la cuptor.

Cuptorul l-am incins la 180-200 grade C. Mancarea se tine in cuptor 20 de minute pana ii scade putin sosul si se patrund bine legumele si carnea.

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete cu carne la cuptor-0
Vinete cu carne la cuptor-1
Vinete cu carne la cuptor-2
Vinete cu carne la cuptor-3
Vinete cu carne la cuptor-4
Vinete cu carne la cuptor-5
Vinete cu carne la cuptor-6

COMENTARII (10)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

13.11.2013, 09:07

interesanta reteta

Giana

Giana 1

13.11.2013, 09:16

Multumesc Krysty

Rocsi

Rocsi 1

13.11.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!