Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2013 | 1948 vizualizari

 

Pentru un mic dejun sanatos si consistent am pregatit vinete pane. Insa ca sa fie si mai consistente si mai gustoase decat cele pregatite dupa reteta clasica, am ales sa fac vinetele mele pane cu faina de ovaz si faina neagra.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina neagra
  • -3 linguri de faina de ovaz
  • -1 cana de lapte batut
  • -1/2 cana de miez crud de seminte de floarea soarelui
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • -ulei de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui:

Am luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat faina de ovaz – care reprezinta o sursa buna de carbohidrati si ne ajuta sa prevenim cresterea in greutate, alturi de faina neagra, seminte crude de floarea soarelui si lapte batut. Am omogenizat totul si in aceasta compozitie am scufundat feliile de vinete rand pe rand.

Intr-o tigaie am incins ulei de porumb despre care stim ca are un punct de ardere foarte ridicat, deci putem praji linistiti cu ulei de porumb. Mai stim si care are de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de floarea soarelui si contine de asemenea si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. In acest ulei incins am pus vinetele date prin amestecul prezentat mai sus la prajit, la foc mic. Le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti atat cat am considerat sa fie de rumenite si le-am scos pe o farfurie intinsa. Ca sa previn excesul de ulei, am asezat pe farfurie un prosop de hartie si vinetele prajite le-am asezat deasupra hartiei. Apoi doar le-am transferat intr-un alt vas.

 Ele pot fi servite atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, fie la pranz alaturi de o salata.

Noi am servit alaturi de crema de branza facuta in casa si salata de sfecla rosie cu hrisca

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui 253106
retete culinare - Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui 253107

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

20.08.2013, 23:53

Multumesc, Gaby. Nu vazusem asta, habar n-am cum mi-a scapat

MotanLaOale 1

21.08.2013, 18:51

sebirizescu 1

25.08.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55