Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2013 | 3958 vizualizari

 

Pentru un mic dejun sanatos si consistent am pregatit vinete pane. Insa ca sa fie si mai consistente si mai gustoase decat cele pregatite dupa reteta clasica, am ales sa fac vinetele mele pane cu faina de ovaz si faina neagra.

 

INGREDIENTE

  • -2 vinete
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina neagra
  • -3 linguri de faina de ovaz
  • -1 cana de lapte batut
  • -1/2 cana de miez crud de seminte de floarea soarelui
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • -ulei de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui:

Am luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat faina de ovaz – care reprezinta o sursa buna de carbohidrati si ne ajuta sa prevenim cresterea in greutate, alturi de faina neagra, seminte crude de floarea soarelui si lapte batut. Am omogenizat totul si in aceasta compozitie am scufundat feliile de vinete rand pe rand.

Intr-o tigaie am incins ulei de porumb despre care stim ca are un punct de ardere foarte ridicat, deci putem praji linistiti cu ulei de porumb. Mai stim si care are de doua ori mai multa vitamina E decat uleiul de floarea soarelui si contine de asemenea si acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. In acest ulei incins am pus vinetele date prin amestecul prezentat mai sus la prajit, la foc mic. Le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti atat cat am considerat sa fie de rumenite si le-am scos pe o farfurie intinsa. Ca sa previn excesul de ulei, am asezat pe farfurie un prosop de hartie si vinetele prajite le-am asezat deasupra hartiei. Apoi doar le-am transferat intr-un alt vas.

 Ele pot fi servite atat la micul dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte, fie la pranz alaturi de o salata.

Noi am servit alaturi de crema de branza facuta in casa si salata de sfecla rosie cu hrisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

20.08.2013, 23:53

Multumesc, Gaby. Nu vazusem asta, habar n-am cum mi-a scapat

MotanLaOale 1

21.08.2013, 18:51

sebirizescu 1

25.08.2013, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete pane