Visinata la litru

de Bucataras in Bauturi, 6 Iul 2016 | 1330 vizualizari

 

Daca pana acum luai visinata de la vreo ruda, e momentul sa inveti sa o faci tu.

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de visine
  • 300 grame de zahar
  • 500 ml alcool peste 90 de grade din cereale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visinata la litru:

  1. Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal.
  2. Pentru visinata perfecta, alegeti visine bine coapte si puneti-le intr- o sticla sau damigeana, in straturi alternative cu zahar. Atentie, ultimul strat sa fie de zahar!
  3. Ca sa aromatizati putin visinata, puteti adauga la macerarea coaja de la o lamaie sau o jumatate de baton de vanilie.
  4. Inchide-ti sticla si lasati la macerat cam 3 - 4 saptamani
  5. Macerarea in zahar e completa cand in sticla s-a format un sirop dens. E momentul sa adaugam alcoolul, agitam sticla si mai lasam la macerat inca 2-3 saptamani. 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Visinata la litru-0
Visinata la litru-1
Visinata la litru-2
Visinata la litru-3
Visinata la litru-4

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

06.07.2016, 19:27

Daaa, e timpul sa facem o visinata sa avem pentru la iarna!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.07.2016, 20:37

asta o gustam la intalnire,da? )

tina58

tina58 1

07.07.2016, 10:14

Nu este prea tare alcoolul care este si foarte scump? Se poate folosi votca obisnuita?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!