Visine conservate pentru prajituri

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 1 Iul 2016 | 554 vizualizari

 

Intai am testat reteta Ksenyei anul trecut, iar acum am zis ca este cazul sa va prezint si reteta pentru ca a fost un succes (numai ca eu am pus mai mult zahar).

 

INGREDIENTE

  • 4900 g visine fara samburi;
  • 16 linguri zahar.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visine conservate pentru prajituri:

Visinele se spala si li se scot samburii. Nu stiu ce cantitate am avut initial, dar au ramas 4900 g de visine fara samburi cu tot cu zeama lasata. Am pus in 5 borcane cate 650 g de visine, iar in 3 borcane am pus cate 550 g. La fiecare borcan se adauga cate doua linguri de zahar, se pune capacul si se zguduie borcanul pentru a se dizolva zaharul si pentru a verifica sa nu curga.

Inr-un tuci mare se pune un prosop, se aseaza borcanele in el, apoi se pune apa pana la nivelul gurii borcanelor. Se fierb circa 40-50 de minute de cand incepe apa sa clocoteasca, apoi se lasa sa se raceasca in apa respectiva, dupa care borcanele se pot depozita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Visine conservate pentru prajituri 449295
retete culinare - Visine conservate pentru prajituri 449296
retete culinare - Visine conservate pentru prajituri 449297
retete culinare - Visine conservate pentru prajituri 449298
retete culinare - Visine conservate pentru prajituri 449299

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Rocsi 1

01.07.2016, 23:25

Super bune!

Ksenya 1

04.07.2016, 16:32

Ma bucur Andra ca ti-a placut reteta mea!

ancutsa 1

17.07.2016, 17:09

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S