Waffe belgiene cu nutella

de Rux in Prajituri, 17 Feb 2011 | 5030 vizualizari

 

N-am mai folosit de multa vreme aparatul si am zis ca e timpul sa facem niste waffe delicioase...si le-am uns cu nutella pentru un gust senzational...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua separate
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 cana si un sfert de faina
  • 1 cana de lapte( 200 ml)
  • 100 ml unt topit
  • 5 linguri zahar pudra
  • doua pliculete vanilie
  • un praf sare  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffe belgiene cu nutella:

Laptele caldut se amesteca cu drojdia si se dizolva.
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se adauga la laptele cu drojdie.
Faina se amesteca cu zaharul si se adauga la compozitie.
Se adauga si untul topit si se amesteca bine.
Se pune si albusul batut spuma si se incorporeaza usor.
Compozitia trebuie sa arate ca o smantana foarte groasa. Daca vi se pare prea lichida mai adaugati faina si invers daca vi se pare prea groasa mai adaugati putin lapte.
Se lasa 45 de minute la loc caldut.
Se ia cu polonicul din compozitie si se toarna in aparatul bine incins de waffe.
Se lasa sa se rumeneasca frumos, se scot si se pune nutella deasupra. Decorati dupa dorinta ...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85781
retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85782
retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85783
retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85784
retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85785
retete culinare - Waffe belgiene cu nutella 85786

COMENTARII (58)

Rux 1

20.02.2011, 08:34

Mihaela Cris va imbratisez si va multumesc

adry88 1

20.05.2011, 18:14

imi place foarte mult bravo

Rux 1

18.08.2011, 23:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55