Yogo-fresh cu zmeura

de MonaMimi in Prajituri, 10 Iun 2012 | 1709 vizualizari

 

Este un desert racoritor ,usor acrisor si in acelasi timp foarte fin.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de apa
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • decor:
  • 250 g zmeura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogo-fresh cu zmeura:

Blat:Bati albusurile cu cele 8 linguri de apa pana devin spuma,dupa care adaugi treptat cele 16 linguri de zahar si bati bine pana ce rezulta o spuma sticloasa si tare.Apoi adaugi galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si omogenizezi usor compozitia.Coci blatul intr-o tava imbracata cu hartie de copt circa 30 minute.

crema:Bati iaurtul cu zaharul.apoi il amesteci cu frisca batuta spuma ,adaugand si zeama de lamaie  pregatesti gelatina dupa instructiunile scrise pe plic o amesteci bine cu crema si dai  la rece.Cand e rece blatul tai rondele cu un inel ,apoi scobesti in mijloc rondelele rezultate.In mijlocul lor pui crema,asezi deasupra zmeura si apoi o dai la rece 1 ora.

 

TIPS-URI

1

Poti insiropa rondelele cu un sirop in care ai pus diferite arome.

RETETA IN IMAGINI

Yogo-fresh cu zmeura-0
Yogo-fresh cu zmeura-1
Yogo-fresh cu zmeura-2
Yogo-fresh cu zmeura-3
Yogo-fresh cu zmeura-4
Yogo-fresh cu zmeura-5
Yogo-fresh cu zmeura-6
Yogo-fresh cu zmeura-7

COMENTARII (12)

Sim0na

Sim0na 1

10.06.2012, 21:36

MonaMimi

MonaMimi 1

10.06.2012, 22:05

andreea_angelo

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:36

bunee buneee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!