Zacusca

de marinicayou10 in Zacusca, 1 Sep 2012 | 1692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg de vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 kg de rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 500 -700ml ulei
  • 4-5 foi de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • sare dupa gust.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

In primul rand puneti vinetele la copt si ardeii capia. Intre timp, cat se coc vinetele si ardeii curatam ceapa si o punem in apa rece. Spalam bine rosiile,le taiem pe jumatate si le dam pe razatoarea cu gauri mici ,fara piele. Ceapa si morcovul (separat) le dam prin masina de tocat sau robot cine are.Mie imi este mult mai usor prin robot,ca merge mai repede si le face marunte. Cand sunt coapte vinetele si ardeii capia,le curatam de coaja si le dam prin masina de tocat. Intr-o cratita mare punem jumatate de litru de ulei sau chiar mai bine si punem ceapa la calit.Cand ceapa este pe jumatate facuta,adaugam morcovul ,calim bine,apoi vinetele,ardeii si rosiile.Sare dupa gust,piper boabe sau praf si foi de dafin.Punem pe foc cratita pe tabla sau pur si simplu direct pe flacara si o lasam la foc foarte mic.O lasam sa fiarba pana scade putin sau incepe sa se lipeasca de fundul cratitei.Cand acestea se intampla adaugam pasta de tomate si bagam cratita la cuptor la foc potrivit pana scade bine.Cand este bine scazuta si facuta  se scoate si se pune fierbinte in borcane.La mine nu a apucat sa tina foarte mult ca s-a si mancat :)))) Va urez pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca-0
Zacusca-1

COMENTARII (13)

mena29

mena29 1

02.09.2012, 15:43

mmm,ce buna,saptamana viitoare o sa-mi fac si eu zacusca!

Lau

Lau 1

02.09.2012, 15:55

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

26.09.2012, 00:22

imi place mult zacusca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!