Zacusca

de Sorinutza in Zacusca, 2 Oct 2012 | 2404 vizualizari

 

A durat ceva pana m-am hotarat sa fac zacusca, care apropo i se datoreaza verisoarei, insa am facut-o si pe asta! :)

 

INGREDIENTE

  • 6kg vinete
  • 3kg ardei kapia
  • 3kg ardei gras
  • 1,5kg ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • bulion -> cat se inroseste
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Si daca tot am avut ocazia intr-o sambata sa o prind pe viitoarea soacra in vizita acasa la fiu-su :) am pus-o la treaba. M-a ajutat mult ce-i drept, ca nu stiu ce m-as fi facut fara ajutoarele mele ( a participat si iubi ). Reteta este pentru 20 de borcanele de 250g.

Si cam asa ne-am organizat : Iubi la gratar, soacra la tocat ceapa si batut vinetele , apoi la decojit si eu cu restul (am participat cam la toate activitatile pe care le cere o astfel de reteta). :)

Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Ceapa a fost tocata marunt. Ardeii se dau prin masina de tocat. Se scurge zeama daca este prea multa.

Am folosit un vas mare de tuci (ceaun), in care am pus uleiul, am calit ceapa dupa care am adaugat toate legumele, amestecand continuu ca sa nu se prinda. Spre sfarsit (cu vreo 20min inainte de a fi gata) am adaugat sarea, piperul, bulionul si foile de dafin. Nu stiu cat timp a trecut pana cand fost gata (cred ca in jur de o ora), insa pontul este ca uleiul iese deasupra.

Le-am pus in borcane si apoi la baimaren . Se lasa timp de 10 min dupa ce incepe sa fiarba apa ca sa se videze. Le-am scos , le-am pus cu capacul in jos si le-am acoperit cu un prosop.

Acum, stau linistite in camara ( o parte din ele pentru ca am dat si la prietene :) )  asteptand iarna.

 

 

TIPS-URI

1

Daca tot v-ati apucat de o treaba, profitati de ea. Eu am facut vinete , ardei kapia si am ras niste morcovi pe care i-am pus in pungi si i-am bagat la congelator.

COMENTARII (9)

Lau 1

03.10.2012, 15:13

place

Sim0na 1

03.10.2012, 15:21

Ce de bunatati pe masa..

lilik 1

03.10.2012, 19:10

Ce bunatate
bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41