Zacusca a la Nana

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2010 | 6186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de vinete
  • 5 kg de rosii
  • 4 kg de ardei kapia rosu
  • 1 kg de ceapa
  • 7 capatani de ustoroi mici sau 3-4 capatani mari
  • 1 l ulei
  • sare, piper,
  • foi de dafin
  • 3-4 cutii de ciuperci  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca a la Nana:

 
Vinetele se pun pe tabla la copt. Se coc pe toatele parti cand sunt gata se iau de pe foc, se lasa 5-10 minute in asteptare, dupa care se trece la curatatul pielitei vinetei. Ardei i-am prajit in tigaie in putin ulei, rosiile se dau pe razatoare, dupa care se trec prin masina speciala pentru suc, pentru a nu putea trece si semintele.


Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit, destul de mare care va trebui sa incorporeze toata compozitia. Dupa ce ceapa este aurie se adauga vinetele care au tost tocate in prealabil, ardeii care au fost curatati de pielea prajita si deasemeni tocati.

  Deci se adauga, vinetele si ardei peste ceapa, si se da la cuptor. Dupa aproximativ o ora se adauga si rosiile si se continua fierberea la cuptor.

 
Zacusca va trebui sa incorporeze aproximativ 1 litru de ulei. Zacusca va fi gata gand nu mai exista ulei in exces deasupra, separat se piseaza bine de tot usturoiul si se adauga si deasemeni se adauga si 5 frunze de dafin.

Ciupercile se spala si se clatesc bine dupa care se vor toca bine si se vor adauga in zacusca.

Eu am lasat-o la cuptor aproximativ 4 ore, dupa care am scos cratita din cuptor si am pus borcanele sa fie un pic incalzite sa le umplu cu zacusca.

 Dupa ce am umplut borcanele le-am legat cu celofan, si le-am pus la baie-marin, dupa ce da apa in clocot se mai lasa 20-30 de minute. Dupa care se ia cratita de pe foc si se acopera cu ceva care tine cald si se va da la un loc mai racoros, exemplu in camara.

Este cam mult de mult, dar merita, asa savurezi gustul deosebit al zacuscai iarna.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca a la Nana-0
Zacusca a la Nana-1
Zacusca a la Nana-2
Zacusca a la Nana-3
Zacusca a la Nana-4
Zacusca a la Nana-5
Zacusca a la Nana-6
Zacusca a la Nana-7
Zacusca a la Nana-8

COMENTARII (9)

Rocsi 1

13.12.2010, 11:10

MotanLaOale 1

13.12.2010, 13:52

aziz 1

14.12.2010, 09:53

mamulica, mamulicaaaaa deja o vad pe o felie de piine pufoasa......

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04