Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 7 Sep 2014 | 7445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu gogosari (pentru iarna):

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt.

Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine.

Intr-o cratita mare (am avut una de aluminiu) se caleste ceapa in cei 750 ml de ulei. Cand devine translucida aduagam gogosarii tocati, ii fierbem la un loc cu ceapa cam 15-20 de minute, dupa care adaugam si vinetele.

Saram dupa gust si fierbem zacusca pana scade sucul format. O punem apoi, fierbinte, in borcane bine spalate. Le strangem capacele si le asezam in cuptorul incins pentru 30 de minute aproximativ.

Se depoziteaza intr-un loc racoros, umbrit.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iuti, muraturi, busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

08.09.2014, 20:37

Foarte buna
Noi am incercat si varianta cu ceapa fiarta si apoi tocata,are un gust excelent.
Bineinteles ca miroase tare urat pana se fierbe ceapa ))))))

- Andreea - 1

09.09.2014, 16:15

Dya Daniela Andrei 1

09.09.2014, 22:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete