Zacusca cu vinete si ciuperci

de - TABITA - in Zacusca, 28 Mar 2014 | 2968 vizualizari

 

Imi place zacusca. De aceea am incercat aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 500 g ciuperci
  • 500 g morcovi
  • 500 g ceapa 4 buc
  • 900 g ardei grasi 4 buc
  • 2 ardei capia
  • 1 cana ulei de masline
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete si ciuperci:

Se coc vinetele, se sareaza, se lasa la scurs, se curata de coaja si codita si se toaca.

Legumele se spala. Se curata ciupercile de pamant si de pielita si se taie felii subtiri.

Se curata morcovii, ceapa. Ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.

Morcovii se toaca marunt sau se dau prin robot.

Se caleste ceapa dupa 5-10 minute se adauga morcovii, ciupercile, ardeii. Apoi se adauga vinetele. Se condimenteaza cu sare, piper boabe si foi de dafin.(Foile de dafin se scot la sfarsit.) Trebuie sa fiarba 1-2 ore la foc mic spre mediu.

Se amesteca sa nu se prinda pana cand uleiul se ridica deasupra.

Spre final se pune pasta de tomate diluata cu putina apa si se mai lasa 10 minute.

Se pune in borcane sterilizate. Se apasa usor cu o lingura pentru a nu ramane goluri de aer.

Se pune putin ulei fierbinte la gura borcanelor. Se inchid borcanele cu capace si se tin in paturi, pana a doua zi. Apoi se pastreaza la racoare.

 

TIPS-URI

1

Mi-au iesit 4 borcane de 800 g si 1 borcan de 400 g.

RETETA IN IMAGINI

Zacusca cu vinete si ciuperci-0
Zacusca cu vinete si ciuperci-1
Zacusca cu vinete si ciuperci-2
Zacusca cu vinete si ciuperci-3
Zacusca cu vinete si ciuperci-4
Zacusca cu vinete si ciuperci-5
Zacusca cu vinete si ciuperci-6
Zacusca cu vinete si ciuperci-7
Zacusca cu vinete si ciuperci-8
Zacusca cu vinete si ciuperci-9
Zacusca cu vinete si ciuperci-10
Zacusca cu vinete si ciuperci-11
Zacusca cu vinete si ciuperci-12
Zacusca cu vinete si ciuperci-13

COMENTARII (16)

laura_n 1

28.03.2014, 22:20

ma scuzati, iar a trecut tero )

gaby_duceag 1

28.03.2014, 23:11

a venit, toamna, acopera-mi..felia cu ceva , cu umbra unui copac sau mai bine, sau mai bine cu zacusca ta ))

madi_marin 1

29.03.2014, 08:34

gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04