Zacusca de ciuperci

de Sylvia in Conserve, 4 Oct 2010 | 10704 vizualizari

 

Asta este cel de-al treilea sortiment de zacusca ( si ultimul cred ) pe care l-am facut anul acesta .

Am umblat putin sa gasesc mai multe sortimente de ciuperci dar rezultatul a fost pe masura zic eu. II multumesc Valentinei pe de DC care mi-a facut pofta si mi-a dat reteta ei pe care am adaptat-o eu putin la cantitati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion,
  • 500 grame de galbiori si 500 grame de pleurotus,
  • 3 kg de ardei rosii,
  • 1 kg de vinete,
  • 1 kg de ceapa,
  • 400 grame de cubulete de rosii decojite in suc propriu ( o conserva italieneasca am pus eu ) ,
  • 500 ml de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

  Eu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul  i-am tocat cu cutitul.  Am pus in ceaunul de fonta ( vedeta mare anul acesta la zacusca )  uleiul si ceapa tocata fin cu robotul si am lasat la foc minim pe ochiul mediu de la aragaz timp de 20 de minute. Am adaugat apoi ciupercile, sare, piper si dafin si am lasta la foc mic pana a scazut apa lasata de ciuperci. A trebuit sa stea pe foc mult mai mult decat ma asteptam vreo ora ….pana a scazut apa si spre final am dat focul putin mai mare si am mestecat mai des. Intre timp m-am ocupat de vinete si de ardei pe care i-am copt si maruntit . Se adauga la zacusca dupa ce a scazut apa la ciuperci.

Am mai lasat pe foc inca 20 de minute si am adaugat rosiile mixate si am mai lasat 15 minute. Se mai drege dupa gust cu sare si piper daca e cazul si se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil ( 60 de minute in cuptor la 180 de grade ) . A iesit o minunatie din care am mancat deja 2 borcane    

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

07.10.2010, 01:54

ciuperciiiiiiiiiiiisuper si aici 5 f,da ai pregatit nu glumafelicitari si 5f

jolygina 1

07.10.2010, 02:12

mmm ciuperci vin si eu in camara ta

alinutzika 1

03.08.2011, 00:54

tare bun...o sa pun si eu anul acesta...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu ciuperci