Zacusca de gogosari cu ghebe

de adriana_bobu in Zacusca, 24 Oct 2010 | 9494 vizualizari

 

Pentru a avea si iarna legume pe masa.....dar preparate...

 

INGREDIENTE

  • 3Kg gogosari
  • 2kg ghebe
  • 1Kg ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 borcan pasta tomate(400g)
  • 1/2 l ulei
  • 3 frunze dafin
  • piper...dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de gogosari cu ghebe:

Se coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4 linguri) cca 20 min. Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc (eventual tot la mixer)si se trag in ulei (3-4 linguri), adaugand si o canita de apa pentru a se inmuia. Se amesteca toate componentele , se adauga restul de ulei , frunzele de dafin si piperul si se pun intr-o oala inox in cuptor iar dupa 30 min se adauga pasta de tomate.  Se mai mesteca din cand in cand (cam la 15-30 min)iar cand uleiul se ridica la suprafata (nu mai devreme de 60 min) se opreste focul si se pune zacusca in borcane. E delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca de gogosari cu ghebe-0
Zacusca de gogosari cu ghebe-1
Zacusca de gogosari cu ghebe-2
Zacusca de gogosari cu ghebe-3
Zacusca de gogosari cu ghebe-4
Zacusca de gogosari cu ghebe-5

COMENTARII (10)

alinutzika 1

03.08.2011, 00:32

ador zacusca si ghebele....o bunatate

Tati63 1

05.11.2012, 12:31

am facut rezeta aproape asa cum a fost descrisa numai ca am redus cantitatea de ulei.. cred ca ar fi iesit mai buna daca nu as fi mixat totul, nu se prea simte gustul ghebelor..A iesit buna, dar totusi nu mi-a iesit asa cum o stiam eu. Poate e din cauza ca eu am pus ardei grasi in loc de gogosari. Caci la noi nu sunt gogosari. :-(
Oricum un like di partea mea ;-)
Eu comentez numai rezetele pe care le si probez personal ;-)

adriana_bobu 1

06.11.2012, 22:14

Ma bucur ca ai incercat reteta mea...sa stii ca gogosarii sunt "miezul" zacustii....fara ei eu nu am curaj sa ma apuc de o zacusca...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04