Zacusca rapida

de Tuxedo in Mancaruri de post, 3 Apr 2013 | 3343 vizualizari

 

Am facut aceasta zacusca pentru ca noua ne place tare mult si avand niste vinete prin congelator am zis sa le facem altfel, asa ca am facut o zacusca mai diferita ca sa zic asa, in sensul ca nu am mai copt ardeii cum se face la zacusca clasica, am avut doar vinetele coapte!

 

INGREDIENTE

  •  5 vinete mari 
  • 2 cepe 
  • 3 ardei grasi
  • 250 ml ulei 
  • 250 ml suc de rosii (mai gros) 
  • o foaie de dafin 
  • piper boabe 
  • cateva bobite de coriandru (optional) 
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca rapida:

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Eu le-am avut congelate, am copt asta vara si am avut in congelator. In Romania se gasesc vinete congelate si la magazin, la noi in Canada lumea nu consuma vinetele ca noi, asa ca am fost nevoita sa cumpar si sa coc…

Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei.

Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine. Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul

Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC. Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora)

Papam zacusca cu mare pofta, ca e tare buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Zacusca rapida-0
Zacusca rapida-1
Zacusca rapida-2
Zacusca rapida-3
Zacusca rapida-4
Zacusca rapida-5
Zacusca rapida-6
Zacusca rapida-7

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

03.04.2013, 16:55

Aurelia 07_07 1

03.04.2013, 18:27

nadea68 1

20.08.2013, 15:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41