Zarzavat pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 9 Sep 2010 | 30780 vizualizari

 

Acesta este reteta mea de zarzavat ce o fac an de an...nu stiu sa va dau cantitatile sincer pentru ca fac dupa ochi in functie de cat de mult vreau sa imi iese..asa ca puteti face mai putin ,mai mult ,cum doriti..

 

INGREDIENTE

  • gogosari
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • patrunjel
  • morcov
  • radacina de pastarnac
  • frunze de telina
  • ceapa
  • sare mare
  • putin conservant(eu pun pentru mai multa precautie sincer)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zarzavat pentru iarna:

gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.

le curatam cotoarele si toate semintele.

ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic).

ceapa se curata ,se spala si se toaca.

morcovul il radeti,il spalati si il dai pe razatoarea cu ochiuri mici.

patrunjelul si  frunzele de telina le spalati apoi le tocati maruntel.

pastarnacul il curatati ,il spalati si incercati sa il taiati cat mai micut.

intr-un lighean mare amestecati toate legumele taiate.

peste puneti sare mare(eu la 5 kg de zarzavat am pus 1 punga de sare mare).

il lasati asa in lighean circa o ora pentru a lasa zeama.

dupa acest timp spalati un borcan mare(sau borcane mai mici),luati cate o mana de zarzavat,il stoarceti apoi il puneti in borcan.

asa faceti cu tot zarzavatul.

deasupra puneti putin conservant ,acoperiti borcanul la gura si il dati la loc racoros.

este foarte bun in cirbe,supe,tocanite.....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zarzavat pentru iarna 50205
retete culinare - Zarzavat pentru iarna 50206
retete culinare - Zarzavat pentru iarna 50207

COMENTARII (13)

Corinuta 1

10.09.2010, 10:29

Rocsi........mai poti?

gaby_duceag 1

10.09.2010, 10:31

inafara de ceapa, EXACT asa il fac si eu

Rocsi 1

10.09.2010, 11:02

mersi medi....si noi luam mai mult proaspat iarna dar pun si putin la borcan in caz ca vreodata nu am prin casa nadina..julie incape ca am beci separat si incap multemultumesc lia dragacorina sa stii ca am 2 saptamani de cand fac...am terminat cu ce a fost mai greu ...acum sa vad dak mai pun niste gogosari in otet si sa mai coc niste ardei si vinete in rest am terminat si tocana si tot..o sa postez promit......pai suntem cam din aceeasi zona gabi...va multumesc mult pentru aprecieri si furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S