Zmeurata

de Rocsi in Bauturi, 28 Iul 2015 | 1005 vizualizari

 

O bautura aromata, fina, delicata, pentru doamne si domnisoare. Bine, o pot servi si domnii, dar trebuie sa fie facuta putin mai tarisoara pentru ei, sa o simta mai bine :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura bine coapta
  • 800 gr zahar
  • 700-800 ml alcool de 90 grade
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie. Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede. A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul. Amestecam si lasam la macerat maxim o ora. Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Zmeurata-0
Zmeurata-1
Zmeurata-2
Zmeurata-3
Zmeurata-4
Zmeurata-5
Zmeurata-6
Zmeurata-7

COMENTARII (36)

Rocsi

Rocsi 1

02.08.2015, 10:01

Multumesc Andra

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:42

Ce-as bea si eu un pahar acum

Rocsi

Rocsi 1

10.08.2015, 20:39

Gicuta, vino la mine sa te servesc. Pun si un cub de gheata sa fie rece

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!