Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 3996 vizualizari

 

Reteta asta o am de la prietena mea australianca.Este o reteta consacrata din cate am vazut.Eu va prezint o varianta vegetariana,dar ea exista si in varianta carnivora,care contine bacon de exemplu. Daca v-o propun ,fiti siguri ca este o reteta rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceasca faina self raising – din aia care creste singura(cum in Romania nu se gaseste decat dulce,ea se poate inlocui cu o ceasca de faina normala,amestecata cu un pliculet de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare ).
  • - 3-4 linguri de ulei
  • - 4 oua mari
  • - ½ ceasca de branza tare ( poate fi cascaval, parmezan,cheddar dat pe razatoare )
  • - 1 ceapa taiata semilune fine sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
  • - 1 zucchini mare ( poate fi si dovlecel de-al nostru obisnuit,dar sa fie fraged,daca nu e, trebuie curatat de seminte dar nu si de coaja)
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 ardei iute rosu,pt culoare,optional,daca vrem sa fie mai picant,daca nu puteti pune ardei rosu dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei:

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri.

atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja.

Se amesteca in castron dovleceii cu ceapa verde taiata,branza rasa,sare,piper,un ardei iute rosu.

Se toarna faina si se amesteca bine cu legumele,dupa care se toarna ouale frecate putin cu uleiul,sau se pot pune fiecare separat sau se poate face un scrob din faina oua si ulei,oricum e bine.

Se unge un vas de yena cu unt, se toarna compozitia in el si se presara putin parmezan ras sau mozarella de-asupra. In poza asta eu am pus parmezan.

Se da la cuptor 35-40 de minute pana s-a rumenit. Creste frumos, nu exagerat de mult dar destul ca sa nu fie lesinata la aspect.

Se taie felii cand s-a racit. E mai buna cand e rece, poate fi tinuta in frigider si 2-3 zile si tot buna e. E buna si calda. E buna si calduta. E buna si rece.

Aceeasi reteta se poate face cu conopida cu conditia ca conopida sa fie rupta bucati mici . Conopida poate fi inlocuita cu broccoli sau cu sparanghel. La toate variantele astea se poate adauga in compozitie o mana de mazare verde boabe, prospata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei 19883
retete culinare - Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei 19884
retete culinare - Zucchini slice-felia cu dovlecei a Deannei 19885

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

pansy1 1

04.03.2010, 21:13

incercati-l fetelor ca e rapid si merita.la cina sau la mic dejun e delicios

FlyingRoo 1

22.04.2010, 00:48

Adauga o mana de nuci (prajite uscat) si este, cum se zice pe acolo, over the top!

elena1988 1

01.03.2011, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D