Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea

Bucataras din 27.09.2014

RETETE486
PRIETENI181
Retete

Costita de porc cu pastai de fasole

In Porc la 16 Iul 2019

Taiem costita in portii potrivite. Taiem capetele pastailor, apoi le taiem in 2. Ceapa o tocam julienne, iar rosiile si ardeii in 4. Punem costita pe marginea tavii, adaugam in mijloc pastaile, iar deasupra punem ardeii, rosiile si ceapa. Adaugam sare si piper. Adaugam apa cat sa...

Ciorba de pastai cu costita de porc

In Ciorbe la 13 Iul 2019

Tocam ceapa, dam morcovul pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu costita de porc pentru aprox.15 minute. Adaugam apa si pastaile de fasole, acoperim cratita si lasam la fiert 25-30 de minute de minute. Adaugam si cartofii si lasam la fiert pana cand acestia sunt fierti,...

Musaca de dovlecei cu carne de pui

In Mancaruri de legume la 12 Iul 2019

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt.  Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei,...

Ostropel cu pui de curte

In Pui la 10 Iul 2019

Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata la final.

Supa de pui cu taietei

In Supe la 10 Iul 2019

Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa.  Punem faina intr-un bol, adaugam oul si framantam putin aluat tare si nelipicios. Intindem cu...

Bors de dovlecei

In Ciorbe la 24 Iun 2019

Mai intai taiem legumele.  Punem la fiert ceapa, pastaile, morcovii si cartofii. Acoperim cratita cu un capac si lasam 20-25 de minute la fiert. Adaugam borsul, sare dupa gust si dovleceii taiati cubulete ( cu coaja). Acoperim din nou cratita si mai lasam sa fiarba 20 minute....

Perisoare din piept de pui cu marar

In Pui la 16 Iun 2019

Fierbem carnea de pui, apoi o tocam la robotul de bucatarie sau o dam prin masina de tocat impreuna cu 2 cepe si cartofii. Adaugam ouale si mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam bine. Formam perisoarele si le punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de...

Mancare de legume cu pulpe de pui

In Pui la 10 Iun 2019

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu morcovii dati pe razatoare in ulei incins pentru 10 minute. Adaugam 1 cana de apa, orezul si porumbul si lasam la fiert 15 minute. Prajim pulpele de pui doar pana cand incep sa se rumeneaca. Punem legumele fierte intr-un vas termorezistent, adaugam...

Mancare de pastai cu ciolan

In Mancaruri de legume la 10 Iun 2019

Taiem felii carnea de pe ciolan si o punem la fiert pentru 40-50 de minute. Pastaile le fierbem pentru 30 de minute. Calim ceapa tocata marunt in ulei, adaugam carnea fiarta si lasam pe foc pentru 10-15 mnute.  Adaugam pasta de tomate si o cana de apa, mai lasam 10 minute, apoi...

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

In Porc la 8 Apr 2019

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam sosul de ceapa cu chimen, sare, piper si rosiile in suc propriu.  Dam friptura de porc la cuptor...

Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata

In Prajituri la 8 Apr 2019

Topim untul si-l lasam deoparte. Mixam galbenusurile cu jumatate din zahar pana cand devin o crema groasa si albicioasa.  Amestecam laptele cu untul topit si le adauagam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de vanilie. Tot in compozitia de galbenusuri adauagam si faina si...

Paste cu ton si usturoi verde

In Fusilli la 5 Apr 2019

Fierbem pastele in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o calim 10-12 minute in uleiul incins. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam 5-6  minute pe foc. Luam tigaia de pe foc si imediat adaugam usturoiul tocat marunt si conservele de ton peste sosul fierbinte. Adaugam si ...

Chiftele de post cu cartofi si urzici

In Mancaruri de post la 28 Mar 2019

Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu urzicile, adaugam sare si piper. Formam chiftelele si dam fiecare chiftea prin faina si le punem...

Mancare de orez cu spanac si legume

In Mancaruri de post la 18 Mar 2019

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20 de minute, timp in care amestecam din cand in cand si mai adaugam apa la nevoie. Adaugam si spanacul...

Aperitiv pateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2019

Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu branza in tava tapetata cu hartie de copt cu partea stransa in jos. Batem un ou cu furculita, ii adaugam...

Salata de cartofi cu ceapa verde

In Salate la 25 Feb 2019

Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu ochiuri mari  si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare dupa gust. Maioneza o amestecam...

Salata de ciuperci champignons

In Salate la 24 Feb 2019

Fierbem ciupercile feliate si pieptul de pui cu un praf de sare. Tocam marunt ciupercile si pieptul de pui si le punem intr-un bol. Adaugam si usturoiul pisat, maioneza si un praf de sare si amestecam. Ornam dupa preferinta. Pofta buna!

Pui cu legume in aspic

In Salate la 13 Ian 2019

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem morcovii separat, iar separat si broccoli( broccoli doar pentru 10-13 minute). Dupa ce a fiert carnea de...

Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

In Prajituri la 10 Ian 2019

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu...

Salata de cartofi cu ceapa verde

In Salate la 9 Ian 2019

Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare. Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam peste cartofi. Amestecam si ornam dupa...

Aperitiv chec sarat cu legume

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2019

Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si turnam compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si tapetat cu faina. Facem deasupra checului un...

Perisoare aperitiv

In Porc la 4 Ian 2019

Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe razatoarea cu ochiuri mici, cartofii pasati, ceapa tocata marunt, ouale, pasta de tomate, sare piper si oregano....

Ciorba de porc cu zeama de varza

In Ciorbe la 31 Dec 2018

Punem costita de porc la fiert pentru 20 de minute si ii luam spuma cand este nevoie. Adaugam ceapa, morcovul, ardeiul gras tocate cubulete, acoperim si lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate, cartofii si zeama de varza, acoperim cratita si lasam din nou la fiert pana...

Tocana mixta cu carnati de casa

In Porc la 28 Dec 2018

Taiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete.  Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand ceapa devine translucida. Adaugam o cana de apa, cartofii taiati cuburi si pasta de tomate. Adaugam...

Salata in straturi cu legume si maioneza

In Salate la 20 Dec 2018

Fierbem morcovii impreuna cu cartofii. Sfecla o fierbem separat. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari legumele fierte, iar castravetii murati ii tocam cubulete. Aranjam straturile pe un platou separate de maioneza si presaram sare dupa fiecare strat.

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 15 Dec 2018

Amestecam iaurtul cu sarea,piperul, ardeiul boia, oregano si busuioc intr-un bol. Dam fiecare bucata de pui prin amestecul de iaurt. Punem carnea intr-o punga de friptura si o prindem la capat. Dam carnea pentru 1 h la frigider, apoi o dam la cuptorul incins la 200 de grade C, pentru 1...

Desert pancakes cu banane si ciocolata

In Prajituri la 13 Dec 2018

Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic de copozitie si coacem clatitele cateva minute pe ambele parti. Le intoarcem cu o spatula. Punem...

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

In Salate la 11 Dec 2018

Sfecla rosie o fierbem cu coaja pana cand intra usor furculita in ea. Separat fierbem cartofii si morcovii. Dam pe razatoarea cu ochiuri mari cartofii, morcovii si sfecla. Punem pe un platou pieptul de pui taiat cuburi mici. Eu am refolosit pieptul de pui de la un pui la rotisor. Voi puteti...

Ciorba de praz

In Ciorbe la 10 Dec 2018

Tocam ceapa si morcovul cubulete, iar prazul rondele. Le punem impreuna cu uleiul la calit pentru 7-8 minute, apoi adaugam carnea taiata cuburi si lasam in continuare la calit pentru inca 5-6 minute. Adaugam apa, ardeiul si rosiile tocate, acoperim cratita si lasam la fiert 30 de minute....

Desert pandispan rapid cu crema de ciocolata

In Prajituri la 10 Dec 2018

Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se lipeasca crema si o lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Imediat ce...

Afisate 1 - 30 din 485 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro