noiinbucatarie

5

Bucataras
senzational

Zimnicea

Bucataras din 27.09.2014

RETETE216
PRIETENI136
Retete

Salata de sfecla cu morcov

In Salate la 23 Feb 2017

Mai intai, curatam sfecla de coaja, apoi o dam pe razatoarea mare. Morcovul il dam tot pe razatoarea mare (eu l-am dat pe lung, sa imi iasa fasii mai lungi), la fel si ardeiul. Intr-un bol incapator, punem sfecla, morcovul si ardeiul, adaugam zeama de la lamaie, sare dupa gust si stropim cu...

Paine de casa

In Piine la 23 Feb 2017

Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina. Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute, in loc calduros, apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava...

Salata de pastai verzi cu maioneza

In Salate la 22 Feb 2017

Mai intai, punem pastaile la fiert, cu un praf de sare. Separat, fierbem un ou si din galbenusul fiert + galbenusul crud + uleiul, vom face maioneza: punem galbenusurile intr-un bol, amestecam intr-o singura directie si adaugam treptat uleiul.  Adaugam la final si o lingura de mustar in...

Macaroane cu branza

In Paste la 22 Feb 2017

Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa. Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul  si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam si 150 de ml de  lapte si amestecam. In acelasi bol, adaugam si macaroanele fierte...

Salata de avocado cu ton

In Salate la 22 Feb 2017

Mai intai, desfacem si curatam avocado. Ceapa o taiem julienne, adaugam rosiile taiate felii, avocado taiat cubulete si boabele de porumb. Adaugam zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper si amestecam bine. Adaugam si tonul si amestecam usor sa nu se rupa prea rau. Deasupra...

Salata de telina cu piept de pui

In Salate la 21 Feb 2017

Mai intai, punem un ou la fiert. Din galbenusul fiert si cel crud+ 300 ml ulei, facem maioneza. Daca vi se pare putina, mai adaugati ulei si continuati amestecarea. Adaugam 1 lingura de mustar in maioneza. Telina o curatam de coaja si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Muraturile le tocam...

Tort de clatite

In Torturi la 20 Feb 2017

Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...

Clatite cu branza si oregano

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2017

Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina...

Tocanita de porc

In Porc la 16 Feb 2017

Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano. Separat, pregatim...

Tort de mere cu frisca

In Torturi la 13 Feb 2017

Mai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5 linguri de zahar. Dam la cuptor la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. Intre timp, pregatim...

Tort de Valentine's Day

In Torturi la 13 Feb 2017

  Pentru blat : mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri...

Paine pufoasa de casa

In Piine la 3 Feb 2017

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios. Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Impartim...

Spaghete arrabiata

In Spaghete la 3 Feb 2017

Mai intai, fierbem spaghetele in apa, cu un praf de sare. Ceapa o taiem cat de marunt si o calim in ulei incins. Adaugam rosiile taiate cubulete si mai lasam 5- 6 minute pe foc. Adaugam condimentul de la Maggi, dizolvat in apa conform instructiunilor de pe plic si lasam 5-6 minute pe foc,...

Friptura de pui cu legume la cuptor

In Pui la 29 Ian 2017

Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava. Presaram sare si piper dupa gust si dam la cuptor, pentru 40-50 de minute. La final, adaugam oregano si...

Tocanita cu carne la garnita

In Porc la 25 Ian 2017

Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea. Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si cartofii taiati cuburi. Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam pasta de tomate. Lasam sa fiarba in...

Chec cu banane

In Prajituri la 24 Ian 2017

Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam peste aceasta, crema, albusurile si incorporam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt si...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2017

Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea mult cartofii. Ii punem in tava, presaram sare, piper, ardei boia, oregano sau alte condimente...

Tagliatelle de casa

In Paste la 20 Ian 2017

Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o foaie cat de subtire. Indoim foaia si taiem fasii de aprox. 1 cm grosime. Punem tagliatellele la...

Orez turcesc cu carne de porc

In Porc la 20 Ian 2017

Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam 1 cana de capa, carnea prajita si morcovul taiat, adaugam si sare si piper si dam la cuptor pentru 30...

Chec cu mac

In Prajituri la 18 Ian 2017

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine.  Tapetam...

Friptura de muschiulet la cuptor

In Porc la 16 Ian 2017

Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem marunt si il punem deasupra carnii. Dam totul la cuptor, pentru 60-70 de minute. Din cand in cand,...

Gogosi ca la gogoserie

In Dulciuri la 15 Ian 2017

Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta. Punem faina intr-un bol, adaugam maiaua, restul de lapte caldut si apa minerala si incepem...

Papricas cu piept de pui

In Pui la 14 Ian 2017

Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi). Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de...

Placinta cu mere

In Prajituri la 11 Ian 2017

Mai intai, framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina....

Chec pufos cu portocala si ciocolata

In Prajituri la 10 Ian 2017

Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam...

Rulouri cu crema de cremsnit

In Prajituri la 7 Ian 2017

Mai intai, lasam aluatul de foietaj la dezghetat, apoi il taiem intindem putin cu sucitorul sa devina mai subtire. Taiem fasii de cca 1 cm latime si le rulam pe cornete sau pe sulurile facute din hartie de copt. Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul...

Macrou cu usturoi si lamaie

In Peste la 6 Ian 2017

Mai intai, punem uleiul la incins intr-o tigaie. Punem rondelele de peste la calit, impreuna cu usturoiul si lasam 7-8 minute.  Eu nu am folosit cozile si nici capatanile de la macrou. Adaugam ardeiul boia, sare si piper, apoi transferam totul intr-o cratita. Adaugam bulionul si 1 cana de...

Mancarica de pipote cu piure de cartofi

In Pui la 3 Ian 2017

Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3 minute, dupa care adaugam si pipotele si mai lasam inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand....

Cornulete aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2017

Mai intai, punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam branza data pe razatoarea mare, sarea, untura, ouale si apoi turnam treptat apa si framantam. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie mai puteti adauga putina faina. Impartim aluatul in 12 parti...

Mancare de porc cu pastai verzi

In Porc la 29 Dec 2016

Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la calit. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute. Adaugam si...

Afisate 1 - 30 din 216 retete    

Postari recente

publicat la 23.02.2017

Salata de sfecla cu morcov

publicat la 23.02.2017

Paine de casa

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro