Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE532
PRIETENI183
Retete

Pasca vanilata

In Prajituri la 11 Mai 2021

Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertica. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Eu am oprit o parte din stafide si...

Drob de pui in aluat foietaj

In Pui la 11 Mai 2021

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine. Tapetam o tava de...

Desert placinta cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 20 Apr 2021

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si cu scortisoara si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora.  Aluatul de foietaj il taiem in fasii de aproximativ 10-12 cm latime, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam....

Desert fara coacere, cu crema de vanilie

In Prajituri la 1 Apr 2021

Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le  amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se...

Macrou la cuptor cu sos de mustar

In Peste la 8 Ian 2021

Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la sosul de soia, dar nu va faceti griji, pestele nu va iesi sarat. Eu chiar am mai adaugat putina sare...

Desert tort Duo cu crema de lapte condensat

In Torturi la 4 Ian 2021

Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte...

Aperitiv saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2021

Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta. Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine. Adaugam si faina si daca...

Desert chec ciocolatos

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao...

Desert cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.  Adaugam galbenusul si incorporam. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute. Formam bastoanse...

Desert bomboane cu lapte condensat

In Dulciuri la 30 Dec 2020

Mai intai macinam biscuitii. Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru prajituri, nu pentru cafea. Nu mai este nevoie sa adaugam zahar caci laptele condensat este suficient de...

Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 28 Dec 2020

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Facem bilute mici de 4- maxim 5...

Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

In Dulciuri la 28 Dec 2020

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider. Pentru bezea mixam albusurile cu un...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate. Punem galbenusurile, 1 avocado, smatana, ceapa verde tocata rondele, sarea si piperul ...

Desert duo Tiramisu

In Torturi la 20 Apr 2020

Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel. Apoi le lasam deoparte la racit.  Mixam frisca lichida apoi o impartim in 2 boluri in...

Papricas cu ardei copti si galuste

In Pui la 14 Apr 2020

Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.  Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute....

Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa

In Prajituri la 9 Mar 2020

Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula. Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula. Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de...

Desert budinca de iaurt

In Dulciuri la 7 Mar 2020

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine. Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul,...

Salata de primavara

In Salate la 7 Mar 2020

Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare si amestecam bine.  Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam...

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 3 Mar 2020

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam...

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2020

Punem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins. In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper. Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o farfurie. Ciupercile le amestecam cu sare si piper si le calim in 2-3 linguri de ulei incins timp de...

Desert chec tigrat cu cacao

In Prajituri la 22 Feb 2020

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula.  Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o...

Briose umede cu zmeura si stafide

In Prajituri la 14 Ian 2020

Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare. Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine  1 minut sa le...

Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata

In Torturi la 6 Ian 2020

Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire...

Desert prajitura cu iaurt si lamaie

In Prajituri la 5 Ian 2020

Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine. Punem compozitia intr-un vas de...

Aspic cu carne de porc

In Porc la 5 Ian 2020

Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii separat. Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi...

Desert biscuiti cu ciocolata si portocala

In Dulciuri la 3 Ian 2020

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam...

Desert budinca din cozonac cu portocala

In Dulciuri la 30 Dec 2019

Mai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine. Stoarcem...

Melcisori aperitiv cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2019

Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe foc, pana cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa se gateasca. Adaugam sare si piper. Presaram...

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

In Prajituri la 28 Dec 2019

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.  Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o...

Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata

In Prajituri la 28 Dec 2019

Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute....

Afisate 1 - 30 din 532 retete    
BUNATATI PENTRU SARBATORILE PASCALE

Postari recente

publicat la 11.05.2021

Pasca vanilata

publicat la 11.05.2021

Drob de pui in aluat foietaj

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro