noiinbucatarie

5

Bucataras
senzational

Zimnicea

Bucataras din 27.09.2014

RETETE281
PRIETENI150
Retete

Desert pandispan cu capsune

In Dulciuri la 20 Iun 2017

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Separam...

Orez cu dovlecei si pui de curte

In Pui la 15 Iun 2017

Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida. Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...

Salata de fructe

In Salate la 14 Iun 2017

Mai intai mixam frisca spuma si o dam la rece. Scoatem samburii cireselor, capsunile le taiem in 2 sau in 4, bananele le taiem rondele, iar kiwi in cubulete. Amestecam fructele cu frisca. Punem in cupe cirese sau orice alte fructe doriti, adaugam apoi fructe amestecate cu frisca, iar...

Mancare cu legume si pui de tara

In Pui la 14 Iun 2017

Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert. Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...

Desert chec umplut

In Prajituri la 1 Iun 2017

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de...

Desert tort Primavara cu crema de mascarpone si ciocolata

In Torturi la 27 Mai 2017

Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat, intai uleiul si apoi, apa fierbinte peste galbenusuri si...

Desert briose cu crema caramel si ness

In Prajituri la 20 Mai 2017

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La...

Desert cu banane si ciocolata

In Prajituri la 18 Mai 2017

Caramelizam zaharul. Adaugam laptele si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Mixam frisca lichida, adaugam si iaurturile si mai mixam 1 minut. Tapetam o forma de chec sau o forma rotunda, cu folie alimentara. Trecem piscoturile cate 1-2 secunde prin laptele caldut si imbracam peretii...

Smoothie cu spanac

In Love Smoothies la 15 Mai 2017

Punem laptele impreuna cu spanacul, in vasul mixerului vertical si mixam sa se marunteasca bine spanacul. Adaugam bananele si kiwi si mixam 1-2 minute. La final, adaugam si zeama de lamaie.  

Chiftele la cuptor cu sos marinat

In Porc la 15 Mai 2017

Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...

Snitele de porc pufoase

In Porc la 11 Mai 2017

Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem ouale cu un praf de sare. Dam fiecare felie de carne prin faina, apoi...

Cartofi cu rozmarin si carne de pui

In Pui la 9 Mai 2017

Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute. Intoarcem carnea din cand in cand.  Pofta buna!

Tocanita cu legume si carne de porc

In Porc la 9 Mai 2017

Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...

Spaghete cu branza si marar

In Spaghete la 6 Mai 2017

  Fierbem spaghetele cu un praf de sare. Calim ceapa taiata julienne in untul topit, adaugam laptele amestecat cu faina si mararul tocat. Lasam pe fac pana incepe sa se ingroase. Branza o dam pe razatoarea mica. Adaugam spaghetele fierte si branza si mai lasam pe foc inca 5-6...

Desert pancakes cu banane

In Dulciuri la 6 Mai 2017

Batem ouale intr-un bol. In alt bol mai incapator, pasam cu furculita, cele 3 banane, dar nu le facem pasta, le lasam bucatele mai mari. Adaugam ouale peste banane, adaugam treptat faina si amestecam. Ungem o tigaie cu ulei si punem cam 1/3 de polonic de compozitie pentru o clatita. Nu le...

Desert prajitura cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2017

Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi. Eu am avut o ciocolata cu crema de frisca, dar recomandata este ciocolata simpla cu lapte. Batem cu un tel, ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam faina. Adaugam ciocolata si nucile taiate cat mai mari, peste oua. Amestecam bine.  Ungem tava...

Dovlecei sote cu carne de pui

In Pui la 2 Mai 2017

Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins.   Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte. Lasam...

Aperitiv cornulete cu salam si felii de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2017

Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe fiecare triunghi, cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval. Se...

Friptura de miel cu vin

In Oaie la 23 Apr 2017

Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute. Daca este nevoie, adaugati mai...

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 21 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...

Desert bounty de casa

In Prajituri la 20 Apr 2017

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Desert pandispan pufos cu nuca

In Prajituri la 20 Apr 2017

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de...

Supa de stevie cu smantana

In Supe la 18 Apr 2017

Mai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia tocata, impreuna cu cartofii taiati cubulete si cu orezul. Lasam in continuate la fiert. Cand si cartofii si...

Desert turn cu ciocolata si mascarpone

In Prajituri la 15 Apr 2017

Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand se incorporeaza complet. Lipim cate doi biscuiti cu crema si ii inmuiem in cafea pentru 4-5 secunde....

Desert chec din albusuri cu curmale

In Prajituri la 14 Apr 2017

Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Curmalele le-am taiat cuburi si le-am amestecat in compozitie.  Turnam compozitia in 2 tavi...

Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura

In Prajituri la 12 Apr 2017

Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand, cele 4 linguri de...

Tarta cu spanac si telemea

In Mancaruri de legume la 10 Apr 2017

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare. Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...

Stufat de pui

In Pui la 9 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie. Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....

Friptura de iepure cu usturoi verde

In Iepure la 9 Apr 2017

Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...

Desert mini eclere cu crema de vailie

In Prajituri la 6 Apr 2017

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga...

Afisate 1 - 30 din 281 retete    
Concurs: Retete cu gust de copilarie
 

Postari recente

publicat la 20.06.2017

Desert pandispan cu capsune

publicat la 15.06.2017

Orez cu dovlecei si pui de curte

publicat la 14.06.2017

Salata de fructe

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Doctorul iti va spune sa stai departe de bautura. Nu-i bai, poti bea cu paiul.

 
 
 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro