noiinbucatarie

5

Bucataras
senzational

Zimnicea

Bucataras din 27.09.2014

RETETE264
PRIETENI145
Retete

Aperitiv cornulete cu salam si felii de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2017

Intindem foarte putin aluatul, apoi il taiem in fasii de aprox. 10 cm latime si fiecare fasie o taiem triunghiuri ca la cornulete, doar ca mai mari (cat de mari doreste fiecare). Se pune pe fiecare triunghi, cate o felie de salam taiata subtire si jumatate sau un sfert de felie de cascaval. Se...

Friptura de miel cu vin

In Oaie la 23 Apr 2017

Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute. Daca este nevoie, adaugati mai...

Friptura de pui la cuptor

In Pui la 21 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...

Desert bounty de casa

In Prajituri la 20 Apr 2017

Mai intai pregatim blatul. Amestecam zaharul cu cacao, adaugam cafeaua fierbinte si amestecam. Adaugam uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu o lingura. Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Desert pandispan pufos cu nuca

In Prajituri la 20 Apr 2017

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de...

Supa de stevie cu smantana

In Supe la 18 Apr 2017

Mai intai, punem la fiert ceapa taiata julien, impreuna cu morcovul ras si ardeiul taiat cubulete. Adaugam si un praf de sare. Le lasam sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam si stevia tocata, impreuna cu cartofii taiati cubulete si cu orezul. Lasam in continuate la fiert. Cand si cartofii si...

Desert turn cu ciocolata si mascarpone

In Prajituri la 15 Apr 2017

Mai intai, pregatim cafeaua si o lasam putin la racit intr-un castron. Mascarponele la temperatura camerei, se pune intr-un bol, adaugam si crema de ciocolata si amestecam cu lingura pana cand se incorporeaza complet. Lipim cate doi biscuiti cu crema si ii inmuiem in cafea pentru 4-5 secunde....

Desert chec din albusuri cu curmale

In Prajituri la 14 Apr 2017

Mai intai, am mixat albusurile de la temperatura camerei cu zaharul, pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Curmalele le-am taiat cuburi si le-am amestecat in compozitie.  Turnam compozitia in 2 tavi...

Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura

In Prajituri la 12 Apr 2017

Se mixeaza albusurile spuma. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza 1-2 minute. Se adauga galbenusurile peste albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga pe rand, cele 4 linguri de...

Tarta cu spanac si telemea

In Mancaruri de legume la 10 Apr 2017

Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare. Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale,...

Stufat de pui

In Pui la 9 Apr 2017

Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie. Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....

Friptura de iepure cu usturoi verde

In Iepure la 9 Apr 2017

Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...

Desert mini eclere cu crema de vailie

In Prajituri la 6 Apr 2017

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine, dupa fiecare ou, cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga...

Mancare de orez cu legume

In Mancaruri de post la 3 Apr 2017

Mai intai, curatam ceapa de coaja si o taiem cubulete. O punem la calit in ulei incins si, cand este gata calita, adaugam orezul. Lasam doar 2-3 minute si adaugam 1 cana de apa si legumele.  Acoperim cratita si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de minute sau pana cand orezul si legumele sunt...

Supa de legume

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Mai intai, taiem ceapa, morcovul si ardeiul si le punem la fiert. Le lasam 15-20 de minute, dupa care adaugam uleiul si cartofii si lasam la fiert in continuare. Cand cartofii sunt fierti, adaugam cele 2 cuburi de Maggi, puteti folosi de legume, de gaina sau de vita (eu am avut de...

Ciorba cu cartofi si scarita afumata

In Ciorbe la 29 Mar 2017

Mai intai, curatam ceapa si o taiem  julienne. Tocam si ardeiul in cubulete si impreuna le punem la calit in ulei. Le lasam 5-6 minute si apoi adaugam scarita taiata in bucati potrivite. Mai lasam 2-3 minute si adaugam apa. Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii adaugam in ciorba,...

Ciorba de pui cu stevie si oua intregi

In Ciorbe la 28 Mar 2017

Mai intai, taiem carnea cubulete. Ceapa o taiem julienne, iar pastarnacul il taiem cubulete. Punem la fiert ceapa impreuna cu pastarnacul, pentru 10 minute, adaugam apoi si carnea si lasam 15-20 de min. la fiert. Adaugam orezul si ouale (spargem coaja si dam drumul oului in ciorba) si lasam...

Ciorba de dovlecel cu carnati afumati

In Ciorbe la 27 Mar 2017

Mai intai, taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit, in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca. Adaugam 2 cani de apa ( sau cat considerati voi necesar) si dovlecelul dat pe razatoarea mare si lasam 15 minute la foc...

Mamaliga in straturi

In Porc la 27 Mar 2017

Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc. Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care...

Tocanita cu carne de iepure si legume

In Iepure la 26 Mar 2017

Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere....

Desert briose cu biscuiti Oreo

In Prajituri la 26 Mar 2017

Mai intai, mixam ouale cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Ouale trebuie sa fie de la temperatura camerei, nu de la frigider. Adaugam apoi kefirul amestecat cu uleiul si esenta de rom si apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Incorporam bine cu o lingura de lemn. Adaugam...

Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

In Prajituri la 26 Mar 2017

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai mixam cateva minute sa se incorporeze bine.Amestecam compozitia cu galbenusuri cu albusurile batute spuma....

Mancare de post cu spanac si orez

In Mancaruri de post la 25 Mar 2017

Mai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins. Adaugam o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Batem oul si il adaugam peste mancarea de spanac, atunci cand aceasta este gata, inainte sa-i stingem focul cu 1-2 minute. Pofta...

Desert tiramisu la pahar

In Prajituri la 24 Mar 2017

Mixam branza mascarpone impreuna cu frisca lichida, pana cand devina o crema suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mai mixam putin, pana o incorporam bine. Punem cappuccino cald intr-un castron si lasam fiecare piscot pentru 3-4 secunde pe fiecare parte, sa se inmoaie suficent, dar...

Mancare de post cu legume

In Mancaruri de post la 24 Mar 2017

Ceapa o taiem julienne si o punem la calit, in ulei incins, pentru 7-8 minute. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la fiert 25-30 de minute, amestecand din cand in cand. Daca este nevoie, mai adaugam apa. Adaugam sare si...

Friptura de porc cu sos de soia

In Porc la 24 Mar 2017

Taiem carnea felii si o asezam in tava. Presaram deasupra usturoi pisat sau la plic, eu am folosit la plic. Presaram si oregano, tarhon, patrunjel- eu tot la plic am avut. Dupa gust, adaugam sare, piper si ardei boia dulce. Dam la cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute. Scaoatem tava,...

Crap sarbesc la cuptor

In Crap / Caras la 23 Mar 2017

Mai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca putin. In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii, prajim si ceapa taiata julienne. Dupa ce se...

Desert inimioare dulci cu stafide

In Prajituri la 23 Mar 2017

Mai intai, incalzim foarte putin laptele cu uleiul, praful de sare si cele 2 linguri de zahar. Incalzim doar ca de paine, foarte putin, nu lasam sa fiarba. Dizolvam drojdia in laptele caldut si turnam lichidul peste faina amestecata cu praf de copt. Framantam un aluat moale, usor lipicios si...

Desert tiramisu cu ciocolata

In Prajituri la 23 Mar 2017

Mai intai, pregatim crema. Mixam mascarponele cu frisca lichida pana devine o spuma suficient de tare. Adaugam si crema de ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Lasam deoparte crema si tapetam o forma de chec sau orice alta forma doriti cu folie alimentara. Lasam...

Mancare de post cu naut

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Mai intai, lasam nautul la hidratat, peste noapte ca fierbe foarte greu. Il punem la fiert apoi si il lasam la fiert, pana cand se inmoaie. Calim ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul si morcovul dat pe razatoare, in ulei incins si adaugam pasta de tomate. Adaugam si nautul fiert si mai...

Afisate 1 - 30 din 264 retete    
Invitatie de picnic
 

Postari recente

publicat la 23.04.2017

Friptura de miel cu vin

publicat la 21.04.2017

Friptura de pui la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 7

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro