noiinbucatarie

5

Bucataras
senzational

Zimnicea

Bucataras din 27.09.2014

RETETE341
PRIETENI160
Retete

Supa de galuste

In Supe la 12 Dec 2017

Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat. Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam...

Desert prajitura Deliciu ciocolatos

In Prajituri la 11 Dec 2017

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade aprox. 25-30 de min. Mixam frisca lichida cu...

Friptura din pulpa de porc cu carnati

In Porc la 11 Dec 2017

Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si usturoiul. Sigilam si dam la cuptor pentru 1 ora. Pentru garnitura de orez am calit 1 ceapa, am...

Desert turta dulce la tava cu glazura

In Prajituri la 10 Dec 2017

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt...

Snitele din pulpa de porc

In Porc la 10 Dec 2017

Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire. Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt bol punem grisul.  Punem uleiul la incins in tigaie. Fiecare felie de carne o trecem prin...

Gulas de porc cu ciuperci

In Porc la 9 Dec 2017

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...

Pizza la tigaie

In Pizza la 9 Dec 2017

Se pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se framanta bine. Se lasa la dospit 1 ora in cuptorul cu microunde, cu usa inchisa. Se imparte coca in...

Mancare de conopida cu ciuperci si carnati

In Porc la 7 Dec 2017

Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min. Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...

Desert chec din albusuri cu caise si merisoare

In Prajituri la 6 Dec 2017

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand devin o spuma ferma. Adaugam treptat faina si incorporam cu o paleta sau cu o lingura de lemn. Adaugam la final esenta, merisoarele  si caisele tocate marunt. Punem compozitia in 2 tavi pentru chec tapetate cu hartie de copt si dam la...

Desert placinta cu branza cu foi de casa

In Prajituri la 27 Noi 2017

Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi...

Desert placinta cu mere

In Prajituri la 26 Noi 2017

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Cand sunt gata, le adaugam si scortisoara. Aluatul de foietaj il taiem in felii, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam. Punem in...

Placinte cu varza si carne tocata

In Mancaruri cu carne la 26 Noi 2017

Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina.  Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore. Pentru umplutura, am calit cepele taiate...

Desert placinta cu mere si scortisoara

In Prajituri la 25 Noi 2017

Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.  Lasam aluatul deoparte...

Tarta cu legume si carne de pui

In Pui la 25 Noi 2017

 Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....

Desert placinta cu dovleac

In Prajituri la 22 Noi 2017

Mai intai dam dovleacul pe razatoarea mare, apoi il caramelizam impreuna cu zaharul si scortisoara timp de 20-25 de min. Aluatl foietaj il lasam la dezghetat, apoi il taiem fasii de aprox. 7-8 cm. Punem dovleac pe fiecare fasie, o rulam si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce...

Desert briose cu banane si sos caramel

In Prajituri la 20 Noi 2017

Margarina moale se amesteca cu zaharul cu ajutorul unei furculite. Adaugam pe rand ouale, apoi banana sfaramata cu furculita. Adaugam apoi si faina, praful de copt si ciocolata taiata marunt. Punem compozitia in forme, presaram nuca si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru...

Desert biscuiti cu scortisoara

In Dulciuri la 20 Noi 2017

Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina, cacaua si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Facem o bila din aluat, o infasuram in folie alimentara si o dam 20 de...

Mancare de praz cu aripioare

In Pui la 20 Noi 2017

Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...

Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca

In Mancaruri de post la 19 Noi 2017

Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.  Adaugam apa cat sa acopere lintea si pasta de tomate si lasam la fiert aprox. 40 de min. Adaugam sare si un praf de oregano....

Ciorba de naut cu afumatura

In Ciorbe la 13 Noi 2017

Mai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata julien si ardeiul taiat cubulete si lasam la fiert. Afumatura o taiem felii, o calim si o adaugam in ciorba...

Ostropior cu carnati si aripioare

In Pui la 12 Noi 2017

Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit.  Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...

Mancare cu spanac, orez si oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2017

Mai intai taiem ceapa rondele si o calim in ulei incins foarte putin, 4-5 min. Adaugam orezul si lasam inca 7-8 min, la calit. Adaugam cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Lasam la fiert 20-30 de min, pana cand orezul este gatit. Separat facem oua ochiuri si...

Pizza casei

In Pizza la 30 Oct 2017

Intai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framantam in continuare sa se incorporeze bine. Punem aluatul 1 ora la dospit. Intre timp, trecem la...

Ficatei in smantana cu mamaliguta

In Ficat la 30 Oct 2017

Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert. Potrivim cu sare si piper si...

Paste cu sos de rosii

In Farfalle la 30 Oct 2017

Mai intai punem pastele la fiert, cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc aprox. 15 minute pana cand scade si se ingroasa suficient sosul. Adaugam sare si piper dupa gust. ...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 30 Oct 2017

Se taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii si lasam la fiert.  Amestecam intr-un bol smantana cu faina si luam din ciorba...

Desert placinta cu pere si mere

In Prajituri la 25 Oct 2017

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit. Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari....

Desert prajitura cu mere caramelizate

In Prajituri la 24 Oct 2017

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...

Desert cornulete cu dulceata

In Prajituri la 23 Oct 2017

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros. Dupa ce a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru...

Bors rusesc cu sfecla rosie

In Ciorbe la 20 Oct 2017

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii si sfecla, iar peste 15 min. si pasta de tomate. Lasam inca 20 de min. la fiert. Adaugam sare si zeama...

Afisate 1 - 30 din 341 retete    

Postari recente

publicat la 12.12.2017

Supa de galuste

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro