Ardei umpluti

de Rahela Velicu in Porc, 6 Aug 2021 | 4985 vizualizari

 

Retete de suflet
Vara, aceasta este mancarea mea preferata. 

 

INGREDIENTE

  • 6-7 ardei grasi
  • 500-600 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 7-8 rosii
  • 3-4 linguri cu orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte.

Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final.

Umplem ardeii cu aceasta compozitie, iar ca si capace folosim jumatati de rosii mai mici pe care le curatam de pulpa interioara si de seminte. Punem ardeii intr-o cratita.

Calim o ceapa, adaugam o lingura de pasta de tomate si ceea ce ne-a ramas din rosiile scobite si facem un sos. Adaugam o cana de apa, sare si piper.

Adaugam sosul peste ardei( sosul trebuie sa ajunga aproape sa acopere ardeii, iar daca nu este suficient, mai adaugam o cana de apa) si ii lasam la fiert 10-15 minute, dupa care ii dam la cuptor inca 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Eu i-am transferat din cratita in care au fiert, intr-o tava ce a mers la cuptor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Rosiile folosite pe post de capac al ardeilor, trebuie scobite de seminte, iar pe acestea nu le aruncam, le folosim la sosul pe care-l facem ulterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc