Parfe cu cacao, ness si vanilie

de marianascarlat in Dulciuri, 10 Iun 2013 | 10156 vizualizari

 

O reteta de inghetata fara ace de gheata.Reteta asta este pentru o zi calduroasa cand ai mai multi musafiri sau pentru mai multe zile fara musafiri, daca este pusa in mai multe caserole.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1l frisca vegetala
  • 40-50g zahar pentru fiecare ou(350-400g)
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 50-60g cacao
  • 4 linguri de ness
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu cacao, ness si vanilie:

Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se pun cate 3 in trei castroane destul de mari. Frisca se bate bine pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare. Dupa ce se intaresc bine se adauga zaharul si bate bine pana se topeste tot zaharul.


In primul castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca si una de spuma de albusuri, esenta de vanilie si se omogenizeaza.


In cel de-al doilea castron cu galbenusuri se pune de asemeni o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cele 4 linguri de ness si se omogenizeaza.


In al treilea casron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.


Dupa ce am facut aceste operatii, frisca si spuma de albusuri se inparte egal sau cum doriti, in cele trei castroane punand pe rand o lingura de frisca si una de spuma de albusuri pana epuizam ambele compozitii si le amestecam pe toate foarte bine.


Apoi, intr-o caserola mare sau in mai multe caserole mai mici, punem un strat de parfe de cacao, unul de parfe de vanilie iar deasupra pe cel de ness. Le astupam cu capac sa nu prinda altfel de mirosuri si le bagam in congelator pentru cel putin doua ore.


Cand vrem sa servim scufundam caserola pentru cateva secunde intr-un vas cu apa fierbinte, rasturmam pe un platou sau o farfurie .


Se poate orna cu frisca, fructe sau cu ciocolata rasa.


Se serveste imediat.


E delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca caserola in care ati pus parfeul este una mare obtineti un minunat tort de inghetata.

2

Daca ati optat pentru mai mute caserole, se pot tine in congelator 3-4 saptamani, bine acoperite ca sa nu prinda miros de frigider.

3

Se poate face si cu aroma de fructe sau numai o singura aroma, dupa cum aveti ingrediente si inspiratie.

4

pastrand proportiile, puteti sa optati pentru cantitati mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu cacao, ness si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

_Alina_ 1

11.06.2013, 08:29

Oh, yummy!

Lau 1

11.06.2013, 08:48

place

Lavinia 1

11.06.2013, 09:37

minunat,vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni