Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iul 2020 | 1377 vizualizari

 

Retete de vara
Am pregatit niste mini-checuri tare dragute, umede, cu gust discret de unt, cacao si rom, dulci-acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 170 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 350 g zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-checuri cu cacao si zmeura:

Se topeste untul si se lasa deoparte.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se incorporeaza treptat cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se spala zmeura, se scurge bine, se pune peste aluat si se amesteca totul incet.

Se toarna compozitia in mini-tavite de unica folosinta pentru chec unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand aluatul trece de testul scobitorii.

Dupa ce s-au racit, mini-checurile se pot orna cu ciocolata alba topita, zmeura si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-checuri cu cacao si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si mac